T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 27 TEMMUZ 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dört dörtlük Fener

Sarı-lacivertliler, 90 dakika boyunca üstün oynadığı maçta B36'yı önce Appiah ve Tümer'in uzaktan attığı şutlarla açarken, ikinci yarıda Tuncay ve Önder perdeyi kapattı

Zico yönetimindeki F.Bahçe, 100. yıl şovuna Kadıköy'de süper başladı. Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında karşılaştığı Faroe Adaları'nın temsilcisi B36 Torshavn'ı 4 golle geçip tur kapısını açtı. İlk 45 dakikada savunma yapan rakibi karşısında sayısız gol fırsatlarından yararlanamayan sarı-lacivertliler, 26'da Appiah ve 39'da Tümer'in nefis golleriyle devreyi 2-0 önde bitirdi. 54 'te Anelka'nın muhteşem pasında Tuncay farkı 3'e çıkardı. 90+2'de F.Bahçe, Önder'in golüyle maçın skorunu belirledi.

FUTBOL ZİYAFETİ

İki gol attıran Alex mükemmel futboluyla alkışlandı. Kamp boyu tartışılan Anelka, süper futboluyla tribünleri coştururken Tuncay'ın attığı golün de hazırlayıcısı oldu. Tümer ilk maçında müthiş bir performans sergilerken, adına yakışır bir gol atarak tribünleri ayağa kaldırdı. Anelka, Appiah, Can, Tuncay ve Kerim girdikleri bir çok müsait pozisyonları gole çeviremedi. F.Bahçe Kadıköy'de bu sezon çıktığı ilk maçında iyi oyunuyla taraftarlarına futbol ziyafeti yaşattı. Kanarya bu sonuçla rövanş için rahatladı.

3 aylık hasret dün sona erdi

Seyircisi önünde Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son maçını 22 Nisan'da Galatasaray'la yapan sarı-lacivertliler, 3 ay süren ayrılığın ardından Kadıköy'de taraftarlarıyla buluştu. F.Bahçe, kendi sahasındaki son maçını K.Erciyes'e karşı seyircisiz oynamıştı.

Zico&Tümer'in ilk resmi maçı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico ile yeni transfer Tümer, ilk resmi maçlarında seyirci önüne çıktı. Tümer attığı şık golle F.Bahçe taraftarını coşturdu. Taraftarlar, maç öncesinde "I love you Zico" tezahüratlarıyla Brezilyalı teknik adamı tribünlere çağırdılar.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez"

Fenerbahçe-B36 Torshavn maçında tribünlere son terörü olaylarına tepki gösteren "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı bir pankart asıldı. Ayrıca tribündeki "Katil İsrail, Ortadoğu'dan defol, Galatasaray Jimnastik Kulübü Juventus" pankatları da dikkatlerden kaçmadı.

Artık tur çok yakın

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada takımın sergilediği futbolun kensini çok duygulandırdığını söyledi. Brezilyalı teknik adam, "Brezilya'daki top oynadığım günlere döndüm. Aslında böyle şeyler söylenmez. Futbolda ciddiyeti elden bırakmamak lazım ama şuanda avantajlı olduğumuz doğrudur. Bu takımı deplasmanda da yenecek güçteyiz" diye konuştu. Yeni bir sistemi oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Zico takımın ileriki günlerde daha iyi olacağını ifade etti ve "Anelka bize çok yardımcı oldu. Taraftarın ona desteği de çok güzeldi. O da bu sevgiye çok güzel cevap verdi. İlk başta biz taraftara teşekkür ederiz. Onlara layık olmaya çalışacağız. Bir sakatlık olmazsa bu kadroyu rövanşta da sahaya sürmek istiyorum." dedi.

COLE de Marsilya'ya

F.Bahçe'nin talip olduğu yıldızlar bir bir başka kulüpleri gidiyor. Önce Crespo, İtalya'ya döneceğini, sonra da Carlos Real Madrid'e gideceğini açıkladı. Dün de Sol Campbell'ın Marsilya'ya transer olacağı haberi ajanslara düştü.

Appiah son sözü attığı golle söyledi

İngiltere Süper Ligi takımlarından Portsmouth ve Arsenal'dan teklif aldığı ve Fenerbahçe'den ayrılacağı iddia edilen Stephan Appiah, dün attığı güzel golle "Bir yere gitmiyorum" der gibiydi. Orta sahada bir dinamo gibi çalışan Ganalı oyuncu, hem arkadaşlarını pozisyonlara soktu, hem de attığı golle Fenerbahçe'nin bu yıl da en önemli oyuncularından biri olduğunu gösterdi.

Appiah ve Tümer coştu

Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Ganalı oyuncu, takım arkadaşlarını da ateşledi. Orta sahada çok çalışan Appiah'tan sonra yine bu alanda forma giyen Tümer, uzaktan attığı güzel golle Fenerbahçe'yi rahatlattı. Sonrasında Tuncay ve Önder'in golleri Kanarya'yı şimdiden bir üst tura çıkardı.

Deniz'in eşi için saygı duruşu

Fenerbahçe'nin dün oynadığı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı önceki gün merdivenden düşerek vefat eden Deniz'in eşine 1 dakikalık saygı duruşu sonrası başladı. Taraftarlar da, "Acın acımızdır Deniz" pankartıyla yıldız oyuncuya teselli gönderdi.

  • Ahmet BIYIKLI

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi