T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 27 TEMMUZ 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Altın çocuk Carrusca

Sarı-kırmızılılar, bir çok Avrupa kulübünün de peşinden koştuğu Carrusca'yı renklerine bağlayarak, uzun süren transfer sessizliğini bozdu. Genç yıldız 5 yıllık imza atacak.

G.Saray dış transferde beklenen hamleyi yaptı ve Arjantinli genç yıldız Marcelo Carrusca'yı dün İstanbul'a getirdi. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in Arjantin çıkartması sonuç verdi ve G.Saray Ribery'nin gidişine yanarken ondan çok daha iyisini buldu. 22 yaşındaki Carrusca, G.Saray'ın şampiyon kadrosuna 10.5 numara olarak oturacak. Sol kanadı ve forvetin gerisindeki boşluğu dolduracağı söylenen Carrusca, Marek Heinz'in yerine görev yapacak.

BONSERVİSİ 1.6 MİLYON DOLAR

Bir çok Avrupa takımının da almak istediği Carrusca, "G.Saray'da oynamayı diğerlerine tercih ederim" diye konuştu. Carrusca'nın maliyeti G.Saray'ı fazla zorlamayacak. Sezgin'in 1.6 milyon dolar bonservis bedeliyle anlaştığı futbolcu G.Saray'la beş yıllık sözleşme yapacak. Carrusca için Sezgin, "Arjantin'in genç yıldızını çok uygun şartlarla G.Saray'a kazandırdık. Carrusca bu yıl tribünleri ayağa kaldıracağı gibi ileride G.Saray'a da büyük paralar kazandıracak bir futbolcu" dedi.

AVRUPA PASAPORTU VAR

Carrusca'nın bir başka avantajı da Avrupa pasaportu oluşu. G.Saray'da yıldızı parlayacağı düşünülen Carrusca'nın beş yıllık süreçte talibi çıkarsa Avrupa'ya transferi de kolay olacak. Bu konuyla ilgili Adnan Sezgin şöyle konuştu: "G.Saray'a futbolcu transfer ederken kılı kırk yarıyoruz. Mühim olan futbolcu almak değil, iyi futbolcuyu ucuza almak ve ona verilen paranın geri dönüşümünü fazlasıyla sağlamaktır. Carrusca Avrupa'dan talep görürse G.Saray verdiğini kat be kat geri alır."

Vogel olmazsa Somoza geliyor

Heinze'nin sözleşmesini fesheden G.Saray, yabancı kontenjanını boşaltarak bir başka Arjantinli futbolcu Somoza'yı da kadrosuna katacak. Somoza'yla ilgili olarak konuşan Adnan Sezgin; "Arjantinliler onu bırakmıyor, her takımda bulunması gereken bir kurtarıcı diyorlar.. Eğer onu da alırsak G.Saray'ın eksikleri kalmaz" diyor. Öte yandan Vogel'in de transfer gündeminde olduğu ancak bonservis maliyetinin 5 milyon dolar olması bu oyuncunun alınmasını zora sokuyor.

Canaydın'ın gurur gecesi

Memorial Hastanesi'nin düzenlediği "Memorial 11 Altın Adam'' yarışmasında yılın altın adamları ödüllerini aldı. Yılın başarılı yöneticisi G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, yılın altın antrenörü Erik Gerets ve yılın altın hakemi Serdar Tatlı ödüllerini aldı. Yılın altın adamları G.Saraylı Mondragon, Song ve Saidou, F.Bahçeli Önder, Ümit, Appiah, Aurelio ve Alex, Beşiktaşlı İbrahim Toraman, Trabzonlu Fatih Tekke ve Kayserili Gökhan'a da ödülleri verildi.

Federasyona ortak çağrı

Kulüpler Birliği şike olaylarını değerlendirdi. Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın, "Şikenin üstüne kesinlikle gidilmelidir. Federasyon yetkilerini sonuna kadar kullanmalı" açıklamasını yaptı. Denizlispor Başkanı Ali İpek ise, şike konusu açıklığa kavuşunca konuşacağını söyledi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi