T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 28 TEMMUZ 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

OKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) 1. yerleştirme işlemleri sonucunda, tercih yapan 512 bin 811 öğrenciden 194 bin 195'i okullara yerleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu sabah bakanlığın internet sitesine konulan OKS 1. yerleştirme sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, 725 bin 652 adayın tercih yapmaya hak kazandığı sınav sonunda, bu adaylardan 212 bin 841'i tercih hakkını kullanmadı, 512 bin 811 aday tercih yaptı.

Yerleştirme sonuçlarına göre, 194 bin 195 aday asil olarak kazandı, 13 bin 438 öğrenci ise mülakata girme hakkı elde etti.

Okul türlerine göre fen liseleri ve sosyal bilimler liselerine ayrılan 5 bin 784 ve Anadolu liselerine ayrılan 100 bin 198 kontenjanın tamamı doldu.

Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek liselerine ayrılan 21 bin 539 kontenjana 20 bin 705 öğrenci asil olarak yerleştirildi, bu okullar için 834 öğrenci mülakat hakkı kazandı.

Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu Teknik ve Anadolu Kız Meslek liselerine ayrılan 16 bin 903 kontenjana 11 bin 849 öğrenci asil olarak girmeye hak kazandı. Bu okullar için 4 bin 54 öğrenci mülakat hakkı kazandı.

Ticaret Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okulların 20 bin 94 olan kontenjanının 11 bin 544'üne adaylar yerleşirken, 8 bin 550 aday bu okullar için mülakat hakkı elde etti.

Anadolu Öğretmen liselerine ayrılan 14 bin 220 kontenjanın tamamı doldu.

Anadolu İmam Hatip liselerinin 16 bin 110 kontenjanının 15 bin 778'i dolarken, 332 kontenjan boş kaldı.

Sınava giren ve tercih yapan 4 bin 289 öğrenci özel fen liselerine yerleştirildi. Özel fen liselerinde bin 1 kontenjan ise dolmadı.

Sağlık meslek liselerine 8 bin 724, diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerine 150 öğrenci yerleşti. Bu okullarda boş kontenjan kalmadı.

Özel liselerin ise 8 bin 597 olan kontenjanının sadece bin 955'ine yerleştirme yapıldı. Özel liselerde 6 bin 642 kontenjan ise boş kaldı.

Sonuçlara göre, Türkiye genelindeki ortaöğretim kurumlarına 194 bin 195 aday asil olarak yerleştirildi. 13 bin 438 aday ise mülakat hakkı kazandı. Tüm okullarda toplam 7 bin 975 kontenjan boş kaldı.

YİĞİT YARGIÇ VE SELİN İŞGÜVEN, İSTANBUL LİSESİ'NE

OKS'de her iki puan türünde (TM ve MF) birinciliği paylaşan Yiğit Yargıç ve Selin İşgüven, İstanbul Lisesini kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığından OKS Birinci Yerleştirme sonuçlarıyla ilgili yapılan açıklamaya göre, her iki puan türünde ikinci olan Zeki Can Uzun ise İzmir Bornova Fen Lisesine yerleştirildi.

TM puan türünde üçüncülüğü, MF puan türünde dördüncülüğü paylaşan Konuray Mutluer, İstanbul Lisesine; Ümit Yılmaz, Ankara Yenimahalle Özel Samanyolu Fen Lisesine; Elif Afacan ise Adana Seyhan Fen Lisesine girebilecek.

TM puan türünde dördüncülüğü, MF puan türünde üçüncülüğü paylaşan Derya Şahin, İstanbul Lisesine; Hilal Özdemir ise İstanbul Kadıköy Atatürk Fen Lisesine, TM puan türünde beşinciliği, MF puan türünde yedinciliği paylaşan Murat Pasin, İstanbul Lisesine; Berna Özlem ise Ankara Fen Lisesine girecek.

TM puan türünde altıncı, MF puan türünde beşinci olan Hikmet Emre Kaya, Galatasaray Lisesine; TM puan türünde yedinci, MF puan türünde 13. olan Aysun Mutlu, Galatasaray Lisesine; TM puan türünde sekizinci, MF puan türünde 12. olan Mert Değirmenci, İzmir Bornova Fen Lisesine;

TM ve MF puan türünde dokuzunculuğu paylaşan Aylin Beyaz, Ankara Fen Lisesine; Ömer Mert Candan, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesine, Candan Altıntaş ise Galatasaray Lisesine; TM puan türünde 10'unculuğu, MF puan türünde 18'inciliği paylaşan Orhun Külekçi, İstanbul Büyükçekmece Fatih Fen Lisesine; Elif Köse ise Galatasaray Lisesine;

TM puan türünde 13'üncülüğü, MF puan türünde sekizinciliği paylaşan Ahmet Güney, Konya Selçuklu Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesine; Gökçe Gökmenoğlu ve Mert Even ise İstanbul Lisesine, TM puan türünde 14'üncü, MF'de altıncı olan Zeynep Gizem Topçak, İstanbul Lisesine,

TM puan türünde 22'inci, MF puan türünde ise 10'unculuğu paylaşan Ali Alişar, Konya Selçuklu Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesine; Emre Zeybek ise İstanbul Büyükçekmece Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesine girmeye hak kazandı.

  • ANKARA (AA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi