T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 28 TEMMUZ 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Para, Laleli esnafının çıktı

Ukrayna'dan uçakla gelen turist kafilesini taşıyan otobüse saldıran çetenin kaçırmak istediği pilotun taşıdığı 366 bin doların, Laleli esnafının bavul ticareti parası olduğu anlaşıldı. Pilotun da esnafın Ukrayna'daki parasını taşıyan kurye olduğu belirlendi

  • SALİH AYDIN - MURAT PALAVAR / İSTANBUL
    Ukrayna'dan uçakla gelen turist kafilesinin bulunduğu otobüsü kaçırmak isteyen çetenin, gasbetmek istediği paranın, 38 Laleli esnafının bavul ticaretinden tahsil ettiği para olduğu anlaşıldı. Çetenin kaçırmak istediği pilotun esnafa kuryelik yaptığı belirlendi.

    Gasp Büro Amirliği, aralarında iki polisin de bulunduğu çeteyle ilk irtibatı, bir ay kadar önce sağladı. Bağcılar'da bir ay önce uygulama yapan motosikletli polis ekibi, polislerin kullandığı tepe lambası bulunan bir otomobili durdurdu. Aracı kullanan A.K, polis süsü vermek suçundan gözaltına alındı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu kişiyi takibe alan Gasp Bürosu ekipleri, bir çeteyle karşı karşıya olduğunu gördü. Rüşvet almak suçundan polislikten atılan Ali Kazan ve halen Bağcılar'da görev yapan Sinan Sayan'ın, suç işlemek için bazı kişilerle teşekkül halinde olduğu görüldü.

    POLİS BİR AYDIR İZLİYORDU

    Telefonları mahkeme kararıyla dinlemeye alan polis, çetenin büyük bir soyguna giriştiğini belirleyince operasyon için start verdi. Çete mensupları önceki gün saat 15.00 sıralarında, Ukrayna'dan bavul ticaretine gelen turistlerin içinde bulunduğu otobüsü, Tuzla Orhanlı mevkiinde durdurdu. Kendilerine polis süsü veren soyguncular, otobüsün içine girip, yolcuları getiren uçağın pilotu, Ukraynalı Anatolik Gonchar'ı aşağı indirip kaçmaya başladı. Tepe lambası bulunan otomobil hareket ettiği anda, çeteyi dakika dakika izleyen çok sayıda polis de operasyon başlattı. Polisle silahlı çatışmaya giren saldırganlar, iki memuru yaraladı. Saldırganlardan Ali Kazan yaralı olarak yakalandı. İki saat süren kovalamaca sonunda, diğer 5 çete mensubu da yakalandı.

    ESNAFIN ARKADAŞI ÇETECİ

    Çetenin 6 mensubuyla kaçırılmak istenen Ukraynalı pilot Anatolik Gonchar'ı sorguya alan polis, olayı aydınlattı. Çetenin paranın peşine, M.Y. adlı kişinin, Laleli'deki bir esnaf arkadaşından aldığı bilgi sayesinde düştüğü anlaşıldı. Çetenin, kendisi de çetenin içinde olan ve operasyonla yakalanan M.Y'nin verdiği tüyo sayesinde pilota pusu kurduğu belirlendi.

    Pilot Anatolik Gonchar'ın ise uzun süredir Laleli esnafına para götürüp getirdiği, bu işin karşılığında komisyon aldığı anlaşıldı. Gonchar'ın üzerinden çıkan 366 bin doların ise Laleli'deki 38 esnafa ait olduğu belirtildi. Esnafın, 5 bin doların üzerinde paranın bir anda çıkarılamadığı Ukrayna'dan Türkiye'ye para getirmek için böyle bir yola başvurduğu öğrenildi.

    Yeni değil, 25 yıldır böyle

    Laleli Sanayi ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Ayhan Karahan, Yeni Şafak'a yatığı açıklamada, 25 yıldır paranın alışveriş amacıyla bu şekilde getirildiğini ve bunun çok doğal olduğunu söyledi. Bu tarz iddiaların Laleli ticaretini olumsuz etkileyeceğini dile getiren Karahan, şunları söyledi: "55 ülke buradan alışveriş yapıyor ve Merkez Bankası bunları kayıt altına alıyor. Bu kadar büyük ticari potansiyeli var. 10 binin üzerinde firma var. Bu kadar firmanın malı para karşılığı satılıyor. Yolcu İstanbul'a gelip alışveriş yaptığı için yanında para olmasından daha doğal ne var? Belli limitlerin üstündeki parayı ancak yanında getiriyor. Korkarak getiriyorlar, güvenceye almaya çalışıyorlar. Bunu kara para diye ifade edersek kime hizmet etmiş oluruz?"

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi