T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 31 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gazze'deki Türkler endişe içinde

Gazze Şeridi'ne bir şekilde çalışmak ve iş bağlantıları nedeniyle gelen 3 Türk ile buradaki ailelerini görmeye gelen 2 Filistinli Türk vatandaşı toplam 5 kişi, bugün tahliye edildi.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu yetkililerinin, İsrail makamlarıyla görüşmelerinden sonra çıkış izni sağlanan 5 Türk, sabah saatlerinde Erez sınır kapısına gelerek, kendilerini bekleyen elçilik ve konsolosluk görevlilerince alınarak, Tel Aviv'e götürüldü.

Tel Aviv'de gerekli işlemleri yapılan Türk vatandaşları, işlemlerinin tamamlanmasıyla Batı Şeria'daki Filistin kendi Eriha yakınlarındaki Alenbi Köprüsünden Ürdün tarafına geçirilecek. Ürdün'de Türkiye'nin Amman Büyükelçiliği yetkililerince karşılanacak Gazze mağdurları, buradan Türkiye'ye gönderilecek.

Yaklaşık 10 aydır Gazze'de bulunduğunu söyleyen, alüminyum doğrama işi yapan Umut Yücedağ (40), A.A muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, ilk sözü, kendilerini Gazze'den çıkaran her iki elçilik yetkililerine dua ve teşekkür etmek oldu. "Burada savaşı bire bir yaşadık. Sağımıza solumuza bombalar düştü" diyen Yücedağ, Gazze'ye Türkiye'de çalıştığı firmanın üstlendiği iş nedeniyle geldiğini anlattı.

Firma sahibinin, daha sonra kendilerini Gazze'de bırakıp kaçtığını söyleyen Yücedağ, "Burada bize sahip çıkan Filistinlilerin yanında kaldık. Yiyecek içecek sorunu çekmedik ama, savaş ortamından çok korktuk. Burası Lübnan kadar değilse de durum ciddiyetini koruyor" dedi.

Bu arada, Gazze Şehri'nde üstlendikleri işi de yerine getirdiklerini söyleyen Yücedağ, bir daha Gazze'ye dönmek istemediğini, "Geldiğime bin pişman oldum. Bir daha milyarlarca liralık iş dökseler önüme, hayatta gelmem" şeklinde aktardı. Türkiye'deki eşiyle 2 çocuğunun da çok üzüldüklerini anlatan Yücedağ, Tel Aviv'e gelir gelmez ilk olarak evini aradığını ve ailesinin çok mutlu olduğunu söyledi.

11 YIL SONRA ANNESİNİ GÖRMEYE GELDİ

Gazze Şeridi'nden çıkarılanlar arasında, Türk pasaportu taşıyan 2 Filistinli de bulunuyor.

Sinop'ta eczacılık yapan, eşi ve çocuklarıyla Sinop'ta yaşayan Filistinli Türk vatandaşı Vahap Cuma, yaklaşık 11 yıl aradan sonra, annesinin hastalandığını öğrenmesi üzerine Gazze Şeridi'ne geldi.

Cuma'nın Gazze'ye gelmesinden bir gün sonra, İsrailli asker Gilad Şalit'in kaçırılmasıyla kriz patlak verdi ve Gazze'den çıkamadı.

Türk vatandaşlığı bulunan Filistinli işadamı Cemal Coşkun'un da Cuma ile aynı tarihlerde Gazze'ye geldiği öğrenildi. Coşkun, olayların patlak vermesi üzerine bir daha Gazze'den çıkamamıştı.

İstanbul'da yaşadığı öğrenilen Cemal Coşkun'nun, iş bağlantıları nedeniyle Gazze'ye gelip gittiği belirtildi.

GAZZE'DE BİR FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Gazze Şeridi'nde İsrail tankından açılan ateşte 16 yaşındaki bir Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Filistinli sağlık görevlileri, Filistinli gencin Beyt Hanun'da İsrail tankından açılan ateşte vurularak öldüğünü söylediler.

  • KUDÜS (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi