T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 31 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

TRT'den kötü zamanlama

Polonyalı Yahudilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında uğradıkları zulmü anlatan Piyanist ekranda. Gerçek hikayeden uyarlanan filmin, İsrail'in Lübnan'a saldırdığı şu günlerde yayınlanması oldukça manidar

Usta yönetmen Roman Polanski'nin yönettiği Piyanist filmi bu gece TRT ekranına geliyor. İsrail'in dün mülteci kampı Kana'ya saldırarak bir günde 57 sivili katlettiği bir günde filmin ekrana getirilmesi dikkat çekici bulundu. Filmde Polonyalı Yahudilerin savaş esnasında toplama kamplarına götürülüşleri ve uğradıkları haksızlıklar anlatılıyor. Filmde, seneler önce yaşadıkları acı olayları ve ayrımcılığı şimdi-lerde Lübnan ve Filistinli Müslümanlara yaşatan Yahudilerin savaş esnasında yaşadıkları çaresizlik bir piyanistin gözünden tüm detaylarıyla anlatılıyor. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye alan ve en iyi film dalında Oscar'a aday olan Piyanist'in başrollerinde Adrien Brody ve Thomas Kretschmann rol alıyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında Varşova gettosunda saklanarak hayatta kalmayı başaran Yahudi piyanist Wladyslaw Szpilman'in gerçek hayat öyküsünü anlatan filmin konusu kısaca şöyle: Almanlar Polonya'yı işgal ettiğinde Wladyslaw Szpilman, ülkesinin önde gelen genç yeteneklerinden biri olarak Varşova Radyosu'nda çalışmaktadır. Bir yandan da konserler vermekte ve bestecilik yapmaktadır. İşgal sonrasında yaşam alanları gittikçe kısıtlanan Yahudiler, trenlere bindirilerek toplama kamplarına yollanmaya başladıkları zaman, Szpilman önceden tanıdığı bir görevli tarafından sıradan çıkarılır.

ZORLUKLARLA AYAKTA KALMA MÜCADELESİ

Tüm ailesini kamplarda yitiren, Varşova'nın ara sokaklarında yaşamaya mahkum olan genç piyanist, savaşın ızdırabını, küçük düşmeyi ve hayatta kalma mücadelesini hissederek, sürekli kaçarak ve yıkıntılarda saklanarak yaşamını sürdürmeye çalışır. Oldukça zor ve açlık dolu günler geçiren Szpilman bir Alman subayının kendisine yardım elini uzatması sayesinde hayatta kalmayı başarır.

PİYANİST

Orijinal Adı: The Pianist Yönetmen: Roman Polanski Oyuncular: Adrian Brody, Frank Finlay, Thomas Kretschmann, Ed Stoppard
TRT 1 / 21.35


Bakan Koç'la hayata ve siyasete dair

Nilgün Balkaç'ın sunduğu Yazlık Siyaset programına bu akşam Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç konuk oluyor. Nilgün Balkaç, Bakan Atilla Koç ile hayat, edebiyat, turizm, spor ve siyasete dair keyifli bir sohbet gerçekleştiriyor. Programda Atilla Koç, edebiyata olan ilgisi, turizm sektörü ve siyasi yaşamı hakkındaki sorulara da cevap veriyor. Ayrıca Bakan Koç, programda bir de sürpriz yapıp şiir okuyor.
NTV / 21.00


Sınırlar arasında doğu sınırımızda

Banu Avar'ın sunduğu Sınırlar Arasında Nahcivan'dan sesleniyor. Programda Ermeni sınır bölgeleri, sınır köylerinin dünü, bugünü, halkın, aydınların son 20 yılda çektikleri ekrana geliyor. Azerbaycan'ın Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov bölgede oynanan oyunlara değiniyor. Programda kendi sınırları içine tutsak edilmiş bir halkın yaşadıkları gözler önüne seriliyor.
TRT 1 / 00.40


Ortadoğu işgalinin sebepleri ve sonuçları

Mahmur Osmanoğlu ve Metin Ünlü'nün birlikte sunduğu programda bu akşam, İslam ülkelerinin içinde bulunduğu çıkmazlar, bu çıkmazlara getirilen çözümler konuşulu-yor. Programda ayrıca Ortadoğu'daki işgalin sebepleri ve sonuçları ele alınırken, Uluslararası Adalet Harekatı lideri Malezyalı düşünür Chandra Muzaffer bu akşam programa konuk oluyor ve önemli açıklamalar yapıyor. HİLAL TV / 21.30


ARKA SOKAKLAR
Emniyet'in başarılı polisleri iş başında

Zafer Ergin ve Gamze Özçelik'in rol aldığı dizinin ilk bölümünde elinde çanta bulunan Yıldız gümrükten geçip taksilere doğru giderken o sırada yakışıklı polis Murat, kızı taksiye alıp yola çıkıyor. Cemil ve adamlarını yakalamak için düzenlenen operasyonda Cemil, polis Aylin'i rehin alıyor. Emniyete trafik şubesinden Zeynep geliyor.
KANAL D / 22.15


İKİ AİLE
Eda'nın ihmali sonucu evde yangın çıkıyor

İclal Aydın ve Emre Kınay'ın rol aldığı dizide Eda yuvayı açabilmek için hemen hazırlıklara başlıyor. Evdeki tadilatı duyan Oğuz çok bozuluyor. Kızlar babalarının Eda ile yakınlaşmasını istemiyoralr. Niyazi sonunda cesaretini toplayıp Damla'ya mektup yazıyor. Eda keki fırında unutarak mimar ile görüşmeye gidi-yor ve evde yangın çıkıyor.
STAR / 20.00


29-30
Kerem, Aysel'den ayrılmaya karar veriyor

Aslı Tandoğan ve Alpay Atalan'ın rol aldığı dizide Kerem, Aysel'le olan ilişkisini tamamen bitirerek kafasından atmaya çalışıyor. Parayı mafyaya teslim etmek için yanlış adamla konuştuklarını anlayan Erman ve Yener, aradıkları mafya babasının Kilyos'ta olduğunu öğreniyorlar.
SHOW / 23.15


Göklerin Hakimi
Hughes, babasının matkap ucu fabrikasından kalan serveti Cehennem Melekleri adında bir film çekmek için kullanır ve filmi yapmak üzere yola çıkar. Filmde Hughes'in kendini dünyadan çekmesiyle sonuçlanan uçak kazası anlatılıyor.
Yön: Martin Scorsese Oyn: Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale, John C. Reilly, Alec Baldwin, Jude Law
ATV / 20.30

Mucize
George Malley , küçük Kaliforniya kasabasında bir oto tamircisidir. 37. yaşını bir barda kutlarken, dışarı çıkar George'un sonradan 'tuhaf bir ışık' diyeceği parlak bir ışık onun çevresini kuşatır. Kısa bir süre sonra, George'un zekası son derece keskinleşir ve bu FBI'ın dikkatini çeker.
Orijinal Adı: Phenomenon Yön: Jon Turteltaub Oyn: John Travolta, Kyra Sedgwick, Robert Duvall, Forest Whitaker
TV 8 / 21.00

Nefes
Yaz aylarını amcasının çiftliğinde geçiren David bir özel günde ilk kez amcaları ve onların arkadaşlarıyla birlikte içki masasına oturup sarhoş olur. Bunun sonucu David onu yetişkin erkeklerin dünyasına sokacak olaylar yaşayacaktır.
Orijinal Adı: La Souffle Yön: Damien Odoul Oyn : Pierre-Louis Bonnetblanc, Dominique Chevalier, Jean-Claude Lecante CNBC - e / 22.00

Yaratık Avcısı
NASA'nın araştırma takımının iletişim uydusu esrarengiz sinyaller almaya başlar. Bu sinyaller buzulların metrelerce altında takılıp kalmış yabancı bir cisimden gelmektedir. Julian Rome bu mesajın aslında bir uyarı olduğunu keşfeder.
Orjinal adı: Alien Hunter Yönetmen: Ron Krauss - Oyuncular: James Spader, Janine Eser, John Lynch, Nikolai Binev
KANAL D / 00.10

Yaşam Kanıtı
Amerikalı mühendis olan Peter Bowman, Güney Amerika'da bir baraj projesi üzerinde çalışırken gerillalar tarafından kaçırılır. Karısı Alice, kocasını kurtarması için rehine pazarlıkçısı olan Terry Thorne'u tutar. Thorne operasyon düzenler ve Bowman'ı gerillaların elinden kurtarmaya çalışır.
Orijinal Adı: Proof Of Life Yön: Taylor Hackford Oyn: Meg Ryan, Russel Crowe
SHOW / 01.15


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
KON TV: (0332) 444 01 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi