T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 31 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
Dünya gençleri barış istiyor

Türkiye'nin yanı sıra ABD, Mısır, İtalya, Fransa, Estonya, Hindistan, Norveç, ve Avusturya gibi ülkelerden toplam 120 genç, Uludağ'da düzenlenen yaz kampına katılıyor. Gençlerin ortak dileği, dünyada barışın hakim olması. Kampın tek ABD'li üyesi olan Aana Myers da, dünyada savaşların bitmesinin, çocukların savaşsız bir dünyada büyümelerinin en büyük isteği olduğunu belirtti.

  • BURSA


    Yardıma bürokrasi engeli

    Merkezi Lübnan'da bulunan özel bir şirketin Mersin temsilcisi Adem Güler, ellerinde fotokopisi bulunan menşe sertifikasının Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Koruma Kontrol Şube Müdürlüğü Hayvan Hareketleri Daire Başkanlığı tarafından kabul edilmediği için Lübnan'a insani yardım kapsamında gönderilecek etin Limandan çıkışını yapamadıklarını söyledi.


    Van Bağ-Kur'a mali baskın

    Van Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Bağ-Kur Van İl Müdürlüğü'ne yapılan baskında, bazı görevlilerin gözaltına alındığı ve resmi evraklara el konulduğu bildirildi. Resmi evrakları incelenen Bağ-Kur Van İl Müdürlüğü'ne yapılan baskında gözaltına alınan aralarında kurum çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin sorgularının sona ermesinin ardından, daha sonra ilgili mahkemeye çıkarılacağı ifade edildi.

  • VAN


    Sakarya'nın ciğerleri yandı

    Sakarya'nın Taraklı ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi Çatal Dağı bölgesinde çıkan yangınında onlarca hektar alan kül oldu. Çam ağaçlarının bulunduğu bölgede çıkan yangın saatlerce söndürülemedi. Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, yangının anız yakılmasından çıkmış olabileceğini kaydetti. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü'nden çok sayıda aracın yanı sıra, Türk Hava Kuvvetlerine ait 2 adet C-130 uçağı, İstanbul'dan 2 amfibik uçak, İstanbul, Balıkesir ve Bursa'dan toplam 3 helikopter müdehale etti.

  • SAKARYA


    Yazar ve şarkıcılar Uzun'u ziyaret etti

    Yazar Mehmet Uzun'u tedavi gördüğü Diyarbakır'da Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, Ferhat Tunç ve Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Akın Birdal ziyaret etti. Bir saat süren ziyaretlerinin ardından hastanede düzenledikleri basın toplantısında konuşan Yaşar Kemal, Türkiye'de yazara kıymet verilmediğini ifade ederek, "Ben de Kürt asıllıyım, ama maalesef Mehmet Uzun gibi bir Kürt yazarı olma şansım olmadı" dedi. Ferhat Tunç ise, annesinin verdiği teberiği Uzun'a hediye ettiğini belirterek, "Mehmet Ağabey, bizim için çok kıymetlidir" dedi.

  • DİYARBAKIR


    Eşinin hayatından endişe ediyor

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve Irak'a sevkıyat işinde çalışan TIR şoförü, (alışverişe gidiyorum) diyerek iki çocuğunu akrabalarına bırakan ve geri dönmeyen genç eşinin hayatından endişe ettiğini söyledi. TIR şoförü Hasan Dağlı, geçim kaygısıyla tehlikeleri göze alarak bir süredir Irak'a sevkıyat işinde çalıştığını, bu ülkede bulunduğu sırada, cep telefonuna (Beni sıkıştırıyorlar, hakkınızı helal edin) mesajı gelince adeta şok geçirdiğini, İskenderun'a döndüğünde eşi Emine Dağlı'nın kayıp olduğunu öğrenince, yıkıldığını belirtti. Dağlı, eşinin, Meltem ve Umut isimli çocuklarını akrabalarına teslim etmesinin ardından kayıplara karıştığını belirterek, tüm çabalarıma rağmen herhangi bir haber alamayınca, kaçırılmış olabileceğini düşünerek durumu savcılığa bildirdim. Endişe içinde ve çaresiz bir şekilde bekliyoruz."

  • İSKENDERUN


    Düğün halayında bıçaklar konuştu

    Konya'nın Çeltik ilçesinde bir düğünde halay çeken gruplar arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Yeni Mahalle'de oturan Ahmet Bekteş'in kızı Leyla Bekteş'in evlerinin önünde yapılan düğününde, halay çeken iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi sonucu çıkan bıçaklı kavgada Oğuzhan Yıldız ve Tolga Kürklü ağır yaralandı. Akşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve buradan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Yıldız, yolda hayatını kaybetti. Olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

  • KONYA


    Yaşlı kızkardeşleri yazlıkta öldürdüler

    İzmir'in Seferihisar ilçesi Doğanbey beldesinde, Özimar Yapı Kooperatifi'nde yaşlı 2 kadının kaldığı yazlıktan bir kişinin kaçarak uzaklaşması ve yazlık bahçesindeki köpeğin aralıksız havlaması üzerine komşuları, durumdan şüphelenerek kontrole gitti. Komşular, Gülsüm Kumtepe (61) ile Hollanda'da yaşayan kardeşi Ayşe Tamkoç'u (78) kanlar içinde görünce, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, Kumtepe ve Tamkoç'un çok sayıda bıçak darbesiyle öldürüldüğünü belirlediler. Araştırmada, evde bulunan ziynet eşyaları ve paraların alınmadığı tespit edildi.

  • İSKENDERUN


    Yangın uykuda yakaladı

    Konya'nın Selçuklu ilçesinde ahşap evde çıkan yangında yalnız yaşayan bir kadın dumandan zehirlenerek öldü. Esenler Mahallesi Sandıklı Sokak'taki ahşap bir evde elektrik kontağından kaynaklandığı belirtilen bir yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında, uykuda olduğu için fark edemeyen Vesile Demir (58), dumandan zehirlenerek öldü. İtfaiyenin müdahalesi sonucu yangın çevreye yayılmadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

  • KONYA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi