|

Siz havlunuzu nasıl katlarsınız?

Turizmci Emir Hepoğlu, Türkiye'de bir ilke imza atarak otel odalarındaki havluların katlanma şekillerini anlatan "Sevimli Havlular-Cute Towels" adıyla Türkçe ve İngilizce kitap hazırladı. Kitapta havlu katlama şekilleri birer karakter altında ve 10 modelde püf noktalarıyla anlatılıyor

00:00 - 28/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:34 - 27/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Siz havlunuzu nasıl katlarsınız?
Siz havlunuzu nasıl katlarsınız?

Otel odalarında misafirlerin kullandığı havluların sanatsal bir çalışmayla katlanma şekillerinin anlatıldığı bir kitap hazırlandı. Kitabı, 20 yıldır yurtiçi ve yurtdışında çeşitli otellerde kat hizmetlerinde (Housekeeper) olarak çalışan Emir Hepoğlu yazdı. TUYED yönetimine bilgi veren Hepoğlu, havlu katlama sanatı (towel origami) diye adlandırılan çalışmasını, otele gelen misafire kendini özel hissettirmek için yaptığını söylüyor. "Sevimli Havlular-Cute Towels" adıyla Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan kitapta Loco, Cake, Timi, Boh-Cha, Lobsy, Shirty, Snobby, Pascha, For Lowers ve Fil Osman karakterli 10 havlu katlama şekline yer veriliyor. Uluslararası Kat Hizmetleri Birliği-International Executive Housekeepers Association Türkiye Temsilciliğini de yürüten Hepoğlu, kitabı için bir yıllık ön çalışma yaptığını belirtiyor.

HEDEF BAYANLAR

Havlu katlama sanatının ilk olarak dünya denizlerinde gezen ve "yüzen otel" olarak tanımlanan kruvaziyerlerde geliştiğini vurgulayan Hepoğlu, "Havlu katlama sanatını önce Antalya'daki bazı otellerde müşterilere yönelik atölye çalışması şeklinde yaptım. Çok rağbet görünce bu kez eğitimde verdiğim bilgileri bir kitapta toplamaya karar verdim. İlkini yazdığım kitapta 10 ayrı model havlu katlama tekniğini anlattım. Bu tekniği de herkes kolayca yapsın diye havluların katlanma şekillerini adım adım anlatan görsellere yer verdim" diyor. Kitabın hazırlık aşamasında Antalya Valiliği ve Antalya Tanıtma Vakfı olmak üzere birçok kurum ve kuruluştan destek aldığını hatırlatan Hepoğlu sözlerini şöyle noktalıyor: "Kafamda tasarladığım havlu katlama modellerinin sayısı sürekli artıyor. Havlu katlama sanatının sadece otellerle sınırlı kalmayacağına inanıyorum. Nitekim, elimdeki modelleri önümüzdeki dönemde ev hanımlarını da hedefleyecek şekilde altı kitapta toplayabilirim."



12 yıl önce