|

Putin'e intihar bombalı mesaj

Rusya'da devlet başkanı seçilen Putin'in yemin törenine günler kala, Dağıstan'da gerçekleştirilen intihar saldırısında 20 kişi öldü, 120 kişi de yaralandı. Saldırıdan Çeçen lider Doku Umarov'un sorumlu olduğu iddia ediliyor.

Mohaçkale
00:00 - 5/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 05:20 - 5/05/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Putin'e intihar  bombalı mesaj
Putin'e intihar bombalı mesaj

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in yeniden devlet başkanı olarak seçilmesinin yemin törenine günler kala, Rusya Federasyonu'na bağlı Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan'da meydana gelen iki patlamada 20 kişi can verdi, 120'den fazla kişi yaralandı. Yetkililer, başkent Mohaçkale'de gerçekleştirilen saldırılardan ilkinin bomba yüklü bir aracı kullanan intihar eylemcisi tarafından düzenlendiğini açıkladı. İkinci bombanın, ilkinden 15 dakika sonra olay yerine arama kurtarma ekiplerinin varmasının ardından patladığı belirtildi.

UMAROV'U ADRES GÖSTERDİ

Rus yetkililer, intihar saldırısının arkasında Çeçen lider Doku Umarov'un olduğunu belirtiyor. Kafkasya bölgesinde son iki yılda gerçekleştirilen birçok eylemin sorumluluğunu Umarov üstlenmişti. El Kaide ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Çeçen lider Umarov, ABD tarafından da "en çok arananlar' listesine alınmıştı.



12 yıl önce