|

23 yıl İsrail'e casusluk yapan albay!

İsrail'e bilgi sızdırması nedeniyle Hamas tarafından infaz edilen casuslardan birinin Filistin Devleti'nde albay olarak görev yaptığı ortaya çıktı. 59 yaşındaki albayın, 23 yıl boyunca İsrail'e ajanlık yatığı ve ifşa olduktan sonra Hamas birimleri tarafından infaz edildiği öğrenildi.

Kübra Türk - Kübra Tokuş / Yenisafak.com.tr
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:38 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
23 yıl İsrail'e casusluk yapan albay!
23 yıl İsrail'e casusluk yapan albay!

Hamas'a yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik 51 gün süren işgal sürecinde ajanlık yaptıkları için infaz edilen kişiler arasında Filistin Devleti'nde görevli bir albayın olduğu ortaya çıktı.

İnfaz edilen 59 yaşındaki albayın 23 yıl boyunca İsrail ile işbirliği yaptığı ortaya çıktı. el-Majd haber sitesi Filistin devletinde albaylık yapan ve casusun ismini açıklamadı fakat İsrail ile işbirliği konusunda çarpıcı detayları yayınladı.

İsrail kontrolündeki kapılardan rahatça girip çıktı

59 yaşındaki albayın Filsitin Devletinin Güvenlik Güçlerinde albay olduğu öğrenildi. Filistin'de üst düzey bir göreve sahip olan casusun, normal şartlarda İsrail'in işgali altındaki sınır kapılarından geçirilmemesi gerekirken, defalarca bu kapılardan rahat bir şekilde uluslararası seyahatlerde bulunduğu ortaya çıktı. Hamas kaynakları, bu bilgiyi Albayın casus olmasının açığa çıkmasında önemli bir ayrıntı olduğuna dikkat çekti.

Her seyahat sonrası "Şin Bet" yetkilisiyle görüştü

Albayın her gittiği seyahat sonrası, İsrail İç İstihbarat Servisi "Şin Bet" yetkilileriyle görüşerek, fotoğraf, belge sızdırdığı ileri sürüldü. 23 yıl boyunca İsrail'e bilgi sızdırdığı ortaya çıkınca infaz edilen albayın kimliğinin ise, bir İsrail yetkilisi ile yaptığı telefon görüşmesi ile ortaya çıktı.


10 yıl önce