|

ABD seçimlerinde hile şüphesi

ABD'nin Wisconsin eyaletinde Yeşil Parti adayı Jill Stein'ın başkanlık seçimi oylarının yeniden sayılması için yaptığı başvuru kabul edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2016 Pazar
Güncelleme: 22:53 - 26/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Wisconsin Eyaleti Seçim Komisyonu, talebin kabul edildiğini ve oyların bir hafta içinde yeniden sayılacağını açıkladı. Stein, başvurusuna ilişkin açıklamasında, seçim sırasında siber saldırı yapıldığı gerekçesiyle oyların yeniden sayılmasını istediğini belirtmişti. Yeşil Parti adayı Stein'ın, diğer iki kritik eyalet Michigan ve Pensilvanya'da da yeniden sayım başvurularını yapmak için gerekli parayı topladığı belirtiliyor. 7 milyon dolarlık hedefin 5.3 milyon dolarına ulaşılması sayesinde, şimdiden Pensilvanya'da da yeniden sayım yapılacağı öngörülüyor.



“OYLARI HESAPLA”


ABD'de seçim öncesi anketler, bu üç eyalette (Wisconsin, Pensilvanya, Michigan) Hillary Clinton'ı önde gösterse de sandıktan çok az farkla Trump birinci çıkmıştı. Wisconsin eyaletinde Trump, 1 milyon 404 bin, Demokrat Parti adayı Clinton ise 1 milyon 381 bin 823 oy almıştı. Seçim sonrası Clinton yanlısı liberaller, Clinton'ın aslında seçimi kaybetmediği argümanıyla oyların tekrar sayılmasını talep eden “oyları hesapla” (audit the vote) hareketi başlattılar. Bu üç eyaleti eğer Clinton kazansaydı, onun başkan olacağı belirtiliyor.



#Wisconsin
#Yeşil Parti
#Başkanlık seçimi
7 yıl önce