|

Afganistan'da gazetecilere şiddet arttı

Afganistan Bilgi ve Kültür Bakanlığı Yayından Sorumlu Bakan Yardımcısı Simin Hasanzade, gazetecilere yönelik şiddet uygulamalarının temel nedenini ülkedeki yasaların uygulanmaması olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 17:50 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Afganistan'da gazetecilere şiddet arttı
Afganistan'da gazetecilere şiddet arttı

Pajhwok haber ajansının haberine göre, "Medya pazarı" adına gazetecilerin haklarını savunmak amacıyla varlığını ilan ettiği törende konuşan Hasanzade, gazetecilere karşı şiddetin azaltılması ve buna bağlı tüm vaka dosyalarının takibi için hükümet yetkililerine çağrıda bulundu.

Bakan Yardımcısı Hasanzade, "gazetecilere karşı şiddet uygulayanlara yürürlükteki Anayasa ile yasaların uygulanmaması gazetecilere karşı şiddet artışının temel nedeni olduğunu" ifade etti.

Hasanzade , Gazetecilere karşı şiddet uygulayanların cezalandırmasına vurgu yaparak "Yasaların uygulanmaması, kısmen uygulanması ve bazı kişilere uygulanıp bazı kişilere karşı uygulanmaması, düzenin bozulmasına neden oluyor" dedi.

Öte yandan varlığını yeni ilan eden "Medya Pazarı" Başkanı Hamid Poya, gazetecilerin haklarını savunarak gazetecilere karşı şiddet vakalarını takibi amacıyla bu kurumu kurduklarını ifade etti. Poya, yakın gelecekte gazetecilere şiddet uygulayanlara açılan davaları tespit ederek, ulusal ve uluslararası mahkemeler yoluyla takip edeceklerini belirtti.

Ülkede gazetecilerin haklarını savunan diğer bir dizi kurumlar da aktif iken, şimdiye kadar gazetecilere karşı şiddetin azaltılmasında başarı sağlanamadı.

10 yıl önce