|

Bayan Hitler’den skandal taş yasası

Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te sık sık baskınlar düzenleyerek keyfi tutuklamalar yapan İsrail yönetimi, daha çok şiddete zemin hazırlayacak bir kanun hazırlıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 29/05/2015 Friday
Güncelleme: 20:42 - 28/05/2015 Thursday
Yeni Şafak

İsrail'de Benyamin Netanyahu önderliğinde kurulan koalisyon hükümetinde Adalet Bakanlığı görevine getirilen Ayelet Shaked tarafından sunulan yeni yasa tasarısında taş atanlara daha ağır cezalar verilmesi planlanıyor. Bakanlar komitesinde pazar günü oylanacak olan yasa tasarısında taş atanların niyetleri sorgulanmadan ağır bir şekilde cezanlandırılması öngörülüyor.



KANITA İHTİYAÇ YOK!


Eski Adalet Bakanı Tzipi Livni tarafından daha önce de önerilen ancak onaylanmayan tasarıya göre taş atanlar “amaçları ne olursa olsun” cezalandırılacak. Taş atanların "bir kişi veya nesneye zarar verdikleri kanıtlanmamış" olsa bile kesin bir şekilde yargılanmaları için oluşturulan yasada görevini yerine getiren polis memurunu engellemek de ayrı bir suç olarak görülecek. Bu tarz suçlamalarda taş atan bir kişi 10 yıla kadar hapisle yargılanabilecek. “Bayan Hitler” olarak anılan Shaked, geçen yılki İsrail işgali sırasında Filistin halkına yönelik topyekun savaş ilan edilmesini istemiş ve katledilen Filistinli gençlerin annelerinin de ölmesi gerektiğini savunmuştu.


#Tzipi Livni
#Batı Şeria
#kudüs
#israil
9 years ago