|

'Cesur diplomatlarımızla gurur duyuyorum'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülke içindeki bazı çevrelerin İran'ın nükleer müzakere heyetine yönelik eleştirilerine karşı çıkarak, "Biz, cesur diplomatlarımızla gurur duymalıyız ancak ülke içindeki bazı çevreler, müzakerelerin karşı tarafını alkışlıyor" dedi.

Yeni Şafak
15:52 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:53 - 31/01/2015 Cumartesi
AA

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da düzenlenen 7. Uluslararası Farabi Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Ruhani, "Biz bugün, 6 güçlü ülkeye (5+1) karşı son derece tecrübeli diplomatlara sahibiz. Mantığa uygun konuşuyorlar. Diplomatlarımızın 5+1 ülkeleri arasında yürüttüğü nükleer müzakerelerdeki hukuki, siyasi ve teknik görüşmeler, ülkemiz için bir onur kaynağıdır. Biz, cesur diplomatlarımızla gurur duymalıyız ancak ülke içindeki bazı çevreler, müzakerelerin karşı tarafını alkışlıyor" ifadelerini kullandı.


Ruhani, ülkede bazı çevrelerin nükleer müzakere heyetine yönelttiği eleştirileri "tahrip edici" olarak niteleyerek, "Eleştiri daha iyi yolu göstermek için yapılır. Ulusal çıkarlara zarar vermek için yapılmaz. Eleştirmek hakaret ve tahrip anlamına gelmez" diye konuştu.


İran'da bazı çevreler, sık sık İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve nükleer müzakere heyetini, "müzakerelerde ulusal çıkarlara aykırı hareket etmekle" suçluyor. Son olarak Zarif ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 15 Ocak'ta Cenevre'deki nükleer müzakereler yapıldığı sırada caddeye çıkıp birlikte 15 dakikalık bir yürüyüş yapması İran'da tartışmalara neden olmuştu.

#hasan ruhani
#iran
#nükleer müzakereler
9 yıl önce