|

Cibuti "Kararlılık Fırtınası"na kapısını açtı

Cibuti, kara suları ve hava sahasını koalisyon güçlerine açtı. Cibuti'nin Riyad Büyükelçisi Ziyaeddin Said Bamahrama, Yemenli sığınmacılar için kapılarını açmalarının ardından bu ülkeye gerekli insani yardımların ulaştırılması için insani ve siyasi tüm yükümlülüklerini yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Yeni Şafak
14:46 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:51 - 18/04/2015 Cumartesi
AA

Cibuti'nin, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e düzenlenen "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamında, hava sahasını ve kara sularını koalisyon güçlerine açma kararı aldığı bildirildi.



Cibuti'nin Riyad Büyükelçisi Ziyaeddin Said Bamahrama, Yemenli sığınmacılar için kapılarını açmalarının ardından bu ülkeye gerekli insani yardımların ulaştırılması için insani ve siyasi tüm yükümlülüklerini yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.



Ülkesinin, hava sahasını ve kara sularını açmak suretiyle askeri ve insani bakımdan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna destek verdiğine işaret eden Bamahrama, Yemen halkına acil yardım yapılması ve bu insani krizle mücadele konusunda Cibuti'ye destek verilmesi için de uluslararası topluma çağrıda bulundu.



Cibuti'nin koalisyon içinde yer almamasına rağmen Yemen'de barış ve istikrarın yeniden sağlanması için harekata destek verdiğini ifade eden Büyükelçi, Cibuti ile Yemen'in özel ve tarihi bağları olduğunu, dolayısıyla bu ülkede siyasi, insani ve güvenlik alanında meydana gelen olumlu veya olumsuz tüm gelişmelerin kendilerini de etkilediğini aktardı.



Yemen'deki mevcut durumu çok tehlikeli olarak nitelendiren Bamahrama, resmi verilere göre halihazırda Cibuti'de yaklaşık 5 bin Yemenli sığınmacı bulunduğunu hatırlattı. Bu kişiler arasında Yemen'de yaşayan yabancıların da bulunduğunu ifade eden Bamahrama, Körfez ülkelerinden Yemen'e yapılan yardımların Cibuti üzerinden bu ülkeye ulaştırılacağını sözlerine ekledi.



Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, daha önce yaptığı açıklamada, Yemen'deki durumu tehlikeli olarak gördüklerini ve bu çerçevede Yemen'e düzenlenen askeri operasyona katılan Arap ülkelerine destek vereceklerini açıklamıştı.

#Cibuti
#hava ve deniz sahasını açacağı
#Kararlılık Fırtınası
9 yıl önce