|

Clinton döneminde 2.5 trilyon 'buhar' olmuş

ABD Başkan adayı Trump, Clinton'a Dışişleri Bakanı olduğu dönemde​ yatırımların ardından ülkeye dönmeyen 2.5 trilyon doları sordu. Yanıt olarak Clinton'ın 'çılgınca şeyler söyle' demesine karşın Trump, "Şirketlerin paralarının ülkeye geri dönmemesinin çılgın bir tarafı yok" dedi.

Yeni Şafak
08:17 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 05:26 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkan adayları Demokrat Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Donald Trump, 8 Kasım'da yapılacak seçim için ilk başkanlık tartışmasında karşı karşıya geldi.



New York'ta yapılan ve yaklaşık 1 buçuk saat süren münazara, ABD tarihi için bir ilkti çünkü, ilk kez bir kadın aday ile erkek aday canlı yayında kozlarını paylaştılar. Bir başka ilk de, ABD'nin bugüne kadar en fazla izlenen başkan adayları tartışmasını yaşamasıydı. Yaklaşık 100 milyon Amerikalı ekran başında adayların performanslarını izledi.



Trump, Hillary Clinton'ın Dışişleri Bakanı olduğu dönemde ABD ekonomisinde yaşanan ekonomik vurguna ilişkin olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Şirketlerin milyarlarca dolar yatırım yaptığını fakat dışarı çıkan 2.5 trilyon doların ülkeye dönmediğini açıklayan Trump, "Clinton gibi dışişleri bakanları geri gelmesine müsaade etmiyor. Çünkü vergiler çok yüksek. Bu paraların ülkeye geri gelmesi lazım. Bürokratların rekolte kayıtlarına baktığınızda, bu noktada çıkmasa düşüyorlar. Bu rakamları geri getirebiliriz hızlı bir şekilde. Örnek bir liderlik yok burada. Dışişleri Bakanı Clinton'dan başlıyor" dedi.



"Çılgın bir tarafı yok"

Clinton bu sözler üzerine sadece 'çılgınca şeyler söyle' ifadesini kullandı. Trump da, "çılgınca kısmı yok, şirketlerin paralarının ülkeye geri dönmemesinin çılgın bir tarafı yok" dedi.





İki tartışma daha var

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak seçimler için adaylar iki kez daha canlı yayında karşı karşıya gelecek. İkinci münazara 9 Ekim'de, üçüncüsü ise 19 Ekim'de yapılacak ve her iki tartışma da televizyondan canlı yayınlanacak.


Galeri: Trump-Clinton kozlarını paylaştı

#Hillary Clinton
#Donald Trump
#ABD
8 yıl önce