|

‘Clinton’lar bir suç ailesi’

ABD'de 8 Kasım'da düzenlenecek seçimlerde Demokrat Parti'den Başkan adayı olan Hillary Clinton'ın ve ailesinin “suç ailesi” olduğu iddia edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:49 - 2/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bir dönem Federal Soruşturma Bürosu'nda (FBI) Müdür Yardımcısı olarak çalışan James Kallstrom, katıldığı bir radyo programında Clinton ailesini, ABD'nin ünlü mafya ailelerinden Gambino'ya benzetti. Kallstrom, “Clintonlar, bir suç ailesi. Örgütlü suç çetesi gibiler. Clinton Vakfı tam bir çöp çukuru" ifadelerini kullandı. FBI'ın Hillary Clinton hakkındaki e-posta soruşturmasına da değinen Kallstrom, “Buradaki asıl sorun, soruşturma hiçbir zaman gerçek bir soruşturma olarak yürütülmedi" dedi.



ABD'Yİ 32 YILDA ÜÇ AİLE YÖNETMİŞ OLACAK


Öte yandan Hillary Clinton'ın başkanlık seçimini kazanması durumunda ABD, 1989 ve 2021 arasındaki 32 yılda üç aile, Bush, Obama ve Clinton aileleri tarafından yönetilmiş olacak.


ABD'de 1960'lardan bu yana Bush, 1970'lerden bu yana da Clinton soyadı, Washington siyasetinin hep ön sıralarında yer aldı. Öyle ki 37 yaşından küçük Amerikalılar, bir Bush veya Clinton'ın başkanlık veya başkan yardımcılığı için aday olmadığı bir seçim dönemini sadece 2012 yılında gördü.


#Hillary Clinton
#FBI
#ABD seçimleri
8 yıl önce