|

Cunta Mahkemesi Mursi kararını açıkladı

Temmuz 2013'de Sisi komutasındaki Mısır cuntası tarafından seçimle geldiği görevinden uzaklaştırılan Devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye 20 yıl hapis cezası verildi. Kahire Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada açıklanan karara göre, 20 yıl ceza alan bir diğer isim ise, İhvan yöneticisi Muhammed Biltaci.

Yeni Şafak
11:18 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 12:21 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Mısır'ın Devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İttihadiye davasının duruşmasında, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 20 yıl hapis cezası alanlar arasında İhvan yöneticilerinden Muhammed Biltaci, İsam el-Aryan ve Esad el-Şeyh de bulunuyor.



El-Cezire'de yer alan habere göre, Mursi ve bazı İhvan yöneticilerine 20 yıl hapis cezası verildi. Mursi, Temmuz 2013'de gerçekleştirilen askeri darbeden bu yana hapiste.



İttihadiye Olayları davası


Kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen, 2012'de "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde bazı protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında Mursi ve beraberindeki 14 kişi, ilk kez 4 Kasım 2013'te hakim karşısına çıkmıştı.



Mursi ailesinden ilk yorum


Mursi'nin oğlu Üsame Mursi, babası hakkında verilen cezaya ilişkin, "Kesinlikle siyasi bir karar. Bu ceza hukuka aykırı" şeklinde konuştu.



#mursi
#mursi hapis cezası
#mursi hapis
9 yıl önce