|

Darbeciler yalana sığındı

Libya'da darbe yanlısı Hafter ve Mısır'daki Sisi yönetiminin destekleği Tobruk hükümeti Türkiye'yi 'ülkeye silah sokmakla' itham etti.

Yeni Şafak
04:00 - 1/03/2015 dimanche
Güncelleme: 22:40 - 28/02/2015 samedi
Yeni Şafak

Mısır’daki cunta lideri Abdülfettah El-Sisi ile ABD vatandaşı eski General Halife Hafter’in desteklediği Tobruk’taki darbeci hükümet başkanı Abdullah Sini, Mısır’ın CBC televizyonuna verdiği mülakatta, “Türkiye, ülkemize birbirimizi öldürmek için bazı silahlı gruplara silah gönderen bir devlet” dedi. “Türkiye’den hiç olmazsa tarafsız bakmasını istiyoruz” diyen Sini, “Onlar ülkemizi karıştıracak her şeyi yapıyorlar. Silah, mühimmat, para göndermenin yanında insanları satın alıyorlar, insanlarımızı birbiriyle savaştırıyorlar” şeklinde suçlamalarda bulundu. 


HEDEF TÜRK ŞİRKETLERİ

Türk şirketlerini Libya’dan çıkartma kararına da değinen Sini, şöyle konuştu:“Türkiye’nin buradaki çıkarları her şekilde hedefte olacak. Türk şirketleri ve ticari sözleşmelerine bakacağız ve gerektiği gibi sonlandıracağız. Biz Türkiye’ye düşmanlık sergilemeyecegiz fakat tüm ilişkilerimizi keseceğiz.” Bu arada, Hafter yanlısı savaşçıların kontrolünde bulunan El-Vutya askeri üssünden açılan ateş sonucu, Fecr-i Libya güçlerinin bir savaş uçağının düştüğü kaydedildi.

#mısır
#hafter
#sisi
#türkiye
il y a 9 ans