|

Depodan hastane

Halep’te hayatta kalan siviller, zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyor. Hastanelerin kullanılmaz hale gelmesiyle kentteki boş depolarda sağlık hizmeti veriliyor. Ablukada yaşayan Mecid ebu-Cafer, "Halk çok kötü durumda, ortalık kış, yakacak yok, soba yok, hastaneler yerle bir oldu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 02:33 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaştan etkilenen yerlerin başında gelen Halep'te yaşam gittikçe zorlaşıyor. Temel ihtiyaçların karşılanmadığı kentte sağlık hizmeti de verilemiyor. Rus ve rejim güçlerinin yanı sıra İran destekli Şii milislerin yoğun saldırıları sonucu harabeyi andıran Halep'te, hastanelerin kullanılamaz hale gelmesiyle depolar sağlık merkezlerine dönüştürüldü. Fırınların tamamen tahrip edildiği, gıda ve su sıkıntısının yaşandığı kentte hayatta kalmaya çalışan halk, insani yardımın ulaştırılmasını bekliyor.



YARALILARIN KOLLARI VE AYAKLARI KESİLİYOR


Bölge halkından Mecid ebu-Cafer, Halep'te insanların çok kötü koşullarda hayatta kalmaya çalıştığını söyledi. Ciddi şekilde yiyecek ve içecek sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Cafer, şunları anlattı: “Halk çok kötü durumda, ortalık kış, yakacak soba yok, hastaneler yerle bir oldu. Herhangi bir kişi yaralandığında eli kolu kesiliyor ilaç olmadığından. Bir depoyu hastane gibi yapıp insanları oraya koymuşlar. İnsanlığa sığmayacak bir şekilde. Oradaki hemşireler ve görevlilerle konuştum, fotoğraf almak istedim. Yer deşifre olmasın diye izin vermediler, uçaklar hemen bombalıyor.”



739 SİVİL ŞEHİT OLDU


Son 16 günde 739 sivil hayatını kaybettiği, yaklaşık 2 bin 500'ünün yaralandığı saldırılar, kentteki tüm hastane ve okulları hizmet dışı bırakmıştı. Yaklaşık 300 bin sivilin yaşadığı bölgede, geçen cumartesi itibarıyla hizmet veren yalnızca 3 fırın kalmıştı. Halep Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari, geçen cumartesi ekmek çıkarması beklenen fırınların halen hizmet veremediğini söyledi.


#Suriye
#Mecid ebu-Cafer
7 yıl önce