|

Erdoğan ve Kiska'dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi ziyaretleri kapsamında Slovakya'ya geldi. Erdoğan Slovak mevkidaşı Kiska ile açıklama yaptı.

Yeni Şafak
13:27 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 13:45 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç AB üyesi ülkeyi kapsayan ziyaretinin ikinci durağı olan Slovakya'da temaslarına başladı. Erdoğan, Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Erdoğan Kiska ile ortak açıklama yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;



"Dost ülke Slovakya'ya Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretim. Bugün değerli mevkidaşımla, ikili görüşmeler yaptık ve daha sonra heyetlerarası görüşmeler yaptık. İnşallah Mayıs ayında İstanbul'da önemli bir adım atacağız. Türkiye Slovakya bilim forumu hazırlıklarımız devam ediyor. Turizm aynı şekilde ciddi bir potansiyel."



"Vişegrad dörtlüsü ile iyi işler yapabiliriz"


"Birinci dünya savaşının 100'üncü yılını idrak etmiş durumdayız. Bu kapsamda Slovakya'nın başkenti Bratislava'da hayatını kaybeden askerlerimiz için bir anıt inşa etmiyoruz. Bu manada kendileriyle almış olduğumuz yol bizi memnun etti. Avrupa Birliği müzakereleri konusunda Slovakya'nın rolüne güveniyoruz. Ayrıca Slovakya'nın dönem başkanlığını yürüttüğü Vişegrad dörtlüsü ile ilgili bölgede belirleyici bir etkisi olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin de bu dörtlü ile birlikte çok şeyler yapabileceğine inanıyorum"






#erdoğan
#erdoğan slovakya
#erdoğan slovakya ziyareti
#Andrej Kiska
9 yıl önce