|

Fas Kralı'ndan insan hakları çağrısı

Fas Kralı 6. Muhammed, uluslararası topluma, insan hakları mağdurlarına yardımcı olunması çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
12:59 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 11:01 - 28/11/2014 Cuma
AA
Fas Başbakanı Abdelilah Benkiran
Fas Başbakanı Abdelilah Benkiran

Marakeş kentinde düzenlenen Dünya İnsan Hakları Sempozyumu'na katılan Fas Adalet Bakanı Mustafa el-Remyid, Kral 6. Muhammed'in göndermiş olduğu mesajı okudu.


Mesajda, insan haklarının evrensel karakteri olmasına rağmen görülmemiş sapmalar ve ihlallerle karşılaşıldığı vurgulanarak, "Dünyanın birçok bölgesi, içine dönük ve kendinden farklı olanları kabul etmiyor. Bu da insan hakları ihlallerine neden oluyor. Gelişmekte olan ülkeler ve özellikle Afrika ülkeleri, insan hakları alanında yasa geliştirmede dünyada aktif rol oynamaya talip" ifadeleri kullanıldı.


Öte yandan, Filistin'in Fas Büyükelçisi Emin Ebu Hasira, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sempozyum için göndermiş olduğu mesajı okudu.


"BM'nin İsrail ile ilgili kararları uygulanmıyor"


Filistin'in BM'de tam üyelik statüsü kazanması için çalıştıklarının belirtildiği mesajda, yaşanan zorluklara rağmen bölgede barışın sağlanacağı yönünde "ümitlerin canlı olduğu" kaydedildi.


Mesajda, "BM'nin, İsrail ile ilgili kararlarında çifte standart var. Söz konusu kararlar uygulanmıyor. Bu da İsrail'in büyük güç gibi hareket etmesine yol açıyor" denildi.


Marakeş'te dün başlayan Dünya İnsan Hakları Sempozyumu'nun 30 Kasım'a kadar devam etmesi bekleniyor.

#fas
#bm
#israil
9 yıl önce