|

Felluce'de operasyon tamam

Irak ordusu, Irak’ın batısındaki Enbar’a bağlı Felluce’nin terör örgütü IŞİD’in elinden alındığını açıkladı. Iraklı Korgeneral Abdulvahab es- Saadi, “Felluce operasyonunun sona erdiğini duyuruyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:30 - 26/06/2016 Pazar
Yeni Şafak
Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri Felluce'yi kurtarmak için 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.
Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri Felluce'yi kurtarmak için 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Irak'ın batısındaki Enbar'a bağlı Felluce'yi terör örgütü IŞİD'ten geri alma operasyonunun sona erdiği iddia edildi. Felluce Operasyonlar Komutanı Abdulvahap es-Saadi, yaptığı açıklamada, “Ec-Culan semtinin terörle mücadele güçleri tarafından geri alınmasından sonra Felluce operasyonunun sona erdiğini duyuruyoruz” dedi. Saadi, operasyon sırasında bin 800 IŞİD militanının da öldürüldüğünü ileri sürdü.



IŞİD'TEN KURTARILDI


Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet, “Ordu birlikleri kuzeydeki bazı bölge ve mahallelerdeki örgüte ait küçük birimlerin temizlenmesi çalışmalarına devam ediyor. Emniyet güçleri, teröristler safında can ve mal kayıplarıyla sonuçlanan şiddetli çatışmaların ardından Felluce'de tam anlamıyla kontrolü sağladı” dedi.



KENT ETKİLENMEDİ


Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, askeri operasyonların, ülkenin diğer bölgelerindeki gibi kente büyük bir zarar vermediğini ifade ederek, “Felluce'nin yüzde 90'ı askeri operasyonlardan etkilenmedi. Bunun sebebi, ordu güçlerinin, aniden baskın düzenleyip Ramadi ve Sincar'da olduğu gibi militanların bölgeyi harap etmesine fırsat vermemesi” dedi.


#Felluce
#IŞİD
#Irak ordusu
8 yıl önce