|

Geliyorum demiş

Germanwings uçağını düşürerek 149 kişiyi katleden ikinci pilot Andreas Lubitz’in, “Bir gün öyle birşey yapacağım ki, bu düzen değişecek” dediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 22:34 - 28/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Germanwings uçağını bilerek düşüren ve 150 kişinin ölümüne neden olan ikinci pilot Andreas Lubitz'in eski kız arkadaşı Bild gazetesine konuştu. Andreas Lubitz ile beş ay süresince Avrupa'nın değişik kentlerine birlikte uçtuklarını anlatan 26 yaşındaki hostes Maria W. Kod adıyla, eski sevgilisinin durumu hakkında açıklamalarda bulundu.



AZ PARA ALIYORUZ GARANTİMİZ YOK


Lubitz'i yumuşak huylu ve sevecen biri olarak nitelendiren Maria W., “İş konuştuğumuzda aniden başka bir kişiliğe bürünüyordu. Çalışma koşullarımızın zorluğundan şikayet ediyor, az paraya gelecek garantisi olmamasına sinirleniyordu” diye konuştu. Olayı duyduğunda Lubitz'in kendisine söylediği, “Bir gün herkes benden bahsedecek. Bir gün öyle birşey yapacağım ki, bu düzen değişecek ve adım hafızalarda kalacak” sözlerini hatırladığını dile getiren Maria W., ne demek istediğini şimdi anladığını aktarıyor.



KAPTAN PİLOT OLAMAYACAKTI


Lubitz'in psikolojik sorunları olduğunu anlamaya başladıktan sonra kendisinden ayrıldığını dile getiren Mria W., Lubitz hakkında şunları belirtiyor: “Geceleri uyanıp, düşüyoruz diye çığlıklarla uyandığı oldu. Kabuslar görüyordu. Rahatsızlığı nedeniyle kaptan pilot olma hayalinin gerçekleşemeyeceğini biliyordu."



#Germanwings
#uçak kazası
#Lubitz
9 yıl önce