|

İngiliz medyasından ezber bozacak Erdoğan portresi

İngiliz gazetelerinden Telegraph, yayınladığı geniş Erdoğan portresi ile İngiliz medyasında ezber bozdu. Erdoğan'ı Atatürk'ten bu yana en güçlü lider olarak niteleyen gazete, Cumhurbaşkanı'nın başarı dolu yükseliş hikayesini yazdı.

Yeni Şafak
15:07 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:51 - 20/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İngiliz

medyasının önemli gazetelerinden

The Telegraph

, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında dikkat çeken bir habere imza attı.

The Telegraph

gazetesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Atatürk'ten bu yana en güçlü Türk lider" ifadesi kullanıldı.



En karizmatik liderlerden biri


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geniş biyografisinin de yer aldığı haberde "Recep Tayyip Erdoğan'ın şu anda dünyanın en karizmatik liderleri arasında yer aldığını söylemek abartı olmaz" denildi.



Atatürk'ten beri ilk


61 yaşında olan Erdoğan'ın Türk ekonomisini ileriye taşıdığına ve politika içerisindeki askeri gücü azalttığına da dikkat çekilen haberde "Modern Türkiye'nin kurucusu Atatürk'ten beri Türk siyasetine bu kadar hakim olan bir isim gelmemişti" ifadesi yer aldı.



"Türk tarihi Ak Parti'ye kadar darbelerle doluydu"


Türk siyasi tarihinin askeri darbelerle dolu olduğuna dikkat çeken gazete, özellikle 2002 yılında Ak Parti'nin zaferiyle başlayan süreçte Türk siyasetinin istikrarına vurgu yaptı.



Hapishaneden Cumhurbaşkanlığına


Erdoğan'ın şiir okuduğu için hapishaneye girdiğine değinen gazetedeki geniş analizde, Erdoğan'ın yükseliş hikayesi sunuldu. Gazete, Erdoğan'ın hapse girmesine neden olan Ziya Gökalp şiirini İngilizceye çevirip okuyucuylarıyla paylaştı.



Renkli kişiliğine vurgu


Erdoğan'ın siyasete atılmadan önce futbol oynadığına da portresinde yer ayıran gazete, geçtiğimiz yıl milyonlara futbol hünerini sergilediğini ve başarılı bir oyuncu olduğunu kaydetti. Gazetede ayrıca Erdoğan'ın sanatçılarla da yakından iletişim halinde olduğunu vurguladı.







#erdoğan
#erdoğan telegraph
#erdoğan portre
9 yıl önce