|

İngiltere'de medyaya yayın yasağı

Londra Emniyet Müdürlüğü, başkentte bulunan ve ulusal yayın yapan televizyonların yöneticilerini emniyete davet ederek, "terör saldırısı sırasında kanalların canlı yayın yapmamasını" istedi. Londra Emniyet Müdürü Bernard Hogin Hoov, BBC, ITV ve SKY TV gibi televizyon kanallarının yöneticilerini çağırarak talimat verdi.

Yeni Şafak
10:11 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:26 - 31/01/2015 Cumartesi
Diğer

BBC, ITV ve SKY TV dahil televizyon kanallarının yöneticilerini çağıran Londra Emniyet Müdürü Bernard Hogin Hoov, "Terör saldırısında yapılan canlı yayın, hem rehinelerin hayatını tehlikeye düşürüyor, hem de operasyon yapmayı zorlaştırıyor. Canlı yayınları izleyen teröristlere hazırlanma fırsatı veriyoruz" dedi.


CANLI YAYIN SALDIRGANLARI BİLGİLENDİRİYOR

Ensonhaber'de yer alan Hogan, son Paris saldırılarında televizyon yayınları sayesinde teröristlerin operasyon yapılacağını öngördüklerini de savundu.


Londra polisine göre, 2008 yılında Mumbai'de 3 gün süren terör saldırısı sırasında saldırganlar polisin çalışmasını ekrandan izleyip plan değiştirdiler ve başka saldırılara geçtiler.


İngiltere'deki televizyon kanalları şimdiye dek, polisle varılan centilmenlik anlaşması uyarınca terör eylemi sırasında zaten olay yerinden ya da havadan canlı yayın yapmıyordu. Olay bittikten sonra polis elindeki görüntüleri televizyonlarla paylaşıyordu.


Şimdi ise polis yeni kuralları belirledi ve bu kurallar daha sıkı uygulanacak.

#İngiltere
#londra
#bbc
#ingiliz medyası
9 yıl önce