|

IŞİD Son Dakika Haberleri! İşte son durum

Halep kentine bağlı Kobani'de (Ayn el Arap), terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar sürüyor. Son dakika haberleri olarak ulaşan bilgilere göre IŞİD ile çatışmalar sürüyor.

Yeni Şafak
07:20 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:20 - 17/12/2014 Çarşamba
AA

Çatışmalar, kentin iç ve batı kesimlerinde aralıklarla devam etti. Genellikle sessizliğin hakim olduğu Kobani'de zaman zaman yaşanan sokak çatışmalarının sesi,  Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de duyuldu.


ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Kobani üzerinde keşif uçuşu yaptı.


Irak'ta bombalı saldırılar

Irak'ta başkent Bağdat'ın çeşitli bölgelerinde düzenlenen bombalı saldırılarda, 5 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başkent'in El-Hüseyniye bölgesinde bir dolmuşa yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 kişi öldü 6 kişi yaralandı. Bağdat'ın doğusundaki El-Bostan Mahallesi'nde yola döşenen bombanın patlaması sonucu da 1 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.

Başkent'in Suveyb bölgesindeki bir pazar yerine düzenlenen bombalı saldırıda ise 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.


Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile Peşmerge güçleri ve gönüllü Şii milis destekli güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Başkent Bağdat da sık sık bombalı saldırılara sahne oluyor.

#IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar
#Kobani'de (Ayn el Arap)
#terör örgütü IŞİD
9 yıl önce