|

İtalya'da el-Kaide operasyonu: 18 gözaltı

İtalyan polisi, terör örgütü El-Kaide ile ilişkili olduğu iddia edilen gruba yönelik operasyon düzenledi. Operasyona ilişkin basına yansıyan ilk bilgilerde, aralarında 28 Ekim 2009'daki Pakistan'ın Peşaver kentindeki 100 kişinin öldüğü Mina Pazarı saldırısı da olmak üzere pek çok kanlı eylemin planlayıcısı olduğu tespit edilen 18 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
11:57 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 09:01 - 24/04/2015 Cuma
AA
arşiv
arşiv

Ülkede, Cagliari Savcılığının talimatıyla İtalyan polisinin Genel Soruşturmalar ve Özel Operasyonlar Birimi (DİGOS) ekipleri, başta Sardunya (Sardinya) Adası olmak üzere 7 ayrı bölgede örgütlenen El-Kaide ile ilişkili olduğu belirtilen gruba yönelik sabah geniş kapsamlı operasyon başlattı.



Operasyona ilişkin basına yansıyan ilk bilgilerde, aralarında 28 Ekim 2009'daki Pakistan'ın Peşaver kentindeki 100 kişinin öldüğü Mina Pazarı saldırısı da olmak üzere pek çok kanlı eylemin planlayıcısı olduğu tespit edilen 18 kişi gözaltına alındı.



Bu kişilerin "mevcut Pakistan hükümetine karşı koydukları", "Batı'ya karşı silahlı mücadeleyi savunan terör örgütü El-Kaide'den esinlenen uluslararası suçlar işlemeye adamış örgüt kurdukları" gerekçeleriyle gözaltına alındığı belirtildi.



Soruşturmada görevli dedektiflere göre, söz konusu örgütün Pakistan'da 2011 yılında öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Laden'i koruyanların destekçileri olduğu aktarıldı.



İtalya merkezli söz konusu radikal grubun, kaçaklarla da ilgilendiği özellikle Pakistanlı ve Afgan kaçaklara yardım ettiği, İtalya'dan Avrupa'nın kuzeyine gitmeleri için etnik ya da dininden dolayı mağdur edilmiş gibi gösterip, siyasi sığınma hakkı almasına ve sahte iş sözleşmesi temin ettiği ifade edildi.



Operasyona ilişkin Cagliari Savcılığının, açıklama yapması bekleniyor.



#italya
#italya el kaide operasyonu
#italya terör
9 yıl önce