|

Japonya: Emin olmak için uğraşıyoruz

Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga, terör örgütü IŞİD'in elindeki Japon rehinelerden birinin öldürüldüğü iddiasını içeren ses kaydını teyit etmek için çalıştıklarını duyurdu.

Yeni Şafak
20:41 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:42 - 24/01/2015 Cumartesi
AA
Yoshihide Suga
Yoshihide Suga

Suga, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yayınlanan, Japon rehinelerden birinin öldürüldüğüne, diğerinin ise Ürdün'de tutuklu bulunan Sacide er-Rişavi adlı Iraklı kadının salıverilmesi karşılığında serbest bırakılacağına yer veren, ancak daha sonra yayından kaldırılan ses kaydıyla ilgili acil bir bakanlar toplantısı yaptıklarını açıkladı. Sözcü Suga, kaydın içeriğini doğrulamak için çalıştıklarını belirtti.


Japonya Başbakanı Şinzo Abe de gazetecilere yaptığı açıklamada mesajın çok çirkin ve affedilemez olduğunu belirtti.


IŞİD militanları tarafından 20 Ocak'ta yayınlanan görüntüde, 72 saat içinde 200 milyon dolar ödenmemesi halinde Japon rehineleri öldüreceklerini tehdidine yer verilmişti.


Japon rehine karşılığında serbest bırakılması talep edilen Rışavi, Ürdün'ün başkenti Amman'da, 2005'te 3 otele düzenlenen ve 57 kişinin öldüğü intihar saldırılarında üzerindeki bombayı patlatamadan yakalanmıştı. İdam cezasına çarptırılan Rişavi, 2005'ten bu yana tutuklu bulunuyor.

#japonya
#ışid
#shinzo abe
9 yıl önce