|

Kızılay'dan çadır kent

Geniş bir ekiple Nepal'e giden Türk Kızılayı, deprem bölgesine acil yardım malzemesi götürdü. Kızılay depremzedeler için öncelikle çadır kent kuracak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:07 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Türk Kızılayı Başkanı Ahmet Lütfi Akar, depremden hemen sonra harekete geçtiklerini belirterek, “Bangladeş ve Pakistan'da bulunan ekiplerimizin depremin olduğu yere yakındı. Oradaki ekiplere talimat vererek ellerindeki ödenek ile bölgeye gitmelerini söyledik. Acil durumlar için ihtiyaç malzemeleri gönderdik. Onları da arkadaşlar ihtiyacı olanlara dağıtmaya başladılar." dedi.



YERİNDEN TEMİN EDİLECEK


Kızılay ekibinin bölgeye 100 bin dolar nakit parayla gittiğini belirten Akar şunları söyledi: “Buradan malzeme götürmek yerine zaman zaman yerinde temin daha kolay oluyor. Hem zaman kazandırıyor hemde nakti olarak daha az para harcanmış oluyor. Orada bir çadırkent kurulacak ve diğer ekipler ile beraber hareket edeceğiz"



ARTIK İZLEYİCİ DEĞİLİZ


Deprem olduğunda hemen Türkiye'nin oraya gitmesi millet olarak duyarlılığın göstergesi olduğunu söyleyen Akar, “Bu tür olaylarda artık izleyen değil aktif olarak müdahale eden bir ülkeyiz. Yurt dışı artık uzmanlık alanımız oldu. Nepallileri yanlız bırakmadık. Beraber yaralarını saracağız." Öte yandan Türk Kızılay ekibinden Salih Duran da, havaalanında şehirden kaçmak isteyen insanlar uzun kuyruklar oluşturduğunu belirtti.


#Türk Kızılayı
#Nepal
#deprem
9 yıl önce