|

'Koalisyon sivilleri vurdu'

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğünde Husilere yönelik başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamında koalisyona bağlı uçakların, Hacce kentinde bir kampı vurduğu iddia edildi.

Yeni Şafak
17:03 - 30/03/2015 Monday
Güncelleme: 14:05 - 30/03/2015 Monday
AA

Ensarullah Hareketine (Husiler) ait El-Mesire kanalında yer alan haberde, koalisyona ait uçakların Mezrak bölgesinde bir kampı bombaladığı, saldırıda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.



Mezrak bölgesindeki mülteci kampında, hükümet güçleri ve Husiler arasındaki çatışmalar nedeniyle Sada kentinden göçen aileler barınıyor.



Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinden ise söz konusu iddiaya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.



Öte yandan yerel kaynaklar, koalisyon güçlerine ait uçakların başkent Sana'nın doğusundaki Nukam dağında Husilere ait askeri hedeflere de hava saldırısı düzenlediğini belirtti. Husilerin de Marib ile El-Beyda kentleri arasındaki sınır bölgesi Kanye'den çekildiği bildirildi.



Siyasi krizin yaşandığı Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i "geçici merkez" ilan etmiş ve bazı ülkeler de diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarda bulunmuştu.



Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.



Operasyona, Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.



#yemen
#yemen husiler
#yemen sana
#yemen suud
9 years ago