|

Kosova Hükümeti 8 Aralıkta kuruluyor

Kosova Demokratik Partisi Genel Başkanı Haşim Taçi ve Kosova Demokratik Birliği lideri İsa Mustafa, Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanı Yahyaga iki parti arasındaki diyalog ve uyum süreci hakkında bilgi aldı.

Yeni Şafak
12:42 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:54 - 26/11/2014 Çarşamba
DHA

Görüşmede, ülke kurumlarının oluşturulması süreci ile meclis oturumunun düzenlenmesi hazırlığı ve yeni hükümetin kurulması ele alındı.Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Yahyaganın, iki parti arasında hükümetin kurulması programı çerçevesinde yürütülen diyalog ile uyum süreci hakkında bilgi aldığı belirtildi.


Açıklamada, bu vesile ile hükümet programının uyumlu hale gelmesi ile devlet önceliklerinin konsolidasyonundan bilgilendirilen Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosovalılar'a yönelik kurumsal yükümlülüklerin yerine getirilmesi yönünde kaybolan zamanın telafi edilmesi için ilgili kurumların kurulmasıyla ilgili muhataplarını 'Teşvik etti' denildi. 


Açıklamada ayrıca, PDK Genel Başkanı Taçi ile LDK Lideri Mustafanın, her iki parti çalışma gruplarının meclis organlarının seçilmesi ve Hükümetin oylanması için Meclis oturumunun 8 Aralık tarihinde yapılması önerisini sunmaya hazır olduklarını da Cumhurbaşkanına ilettikleri kaydedildi


Yeni hükümette 20 Bakanlık var


Koalisyon ortakları PDK ve LDKnın 8er, aralarında Kosova Demokratik Türk Partisinin de (KDTP) olduğu topluluklardan 4 olmak üzere, yeni hükümetin 20 bakanlıktan oluşacağı bildirildi.


Başbakanın kim olacağı açıklanmadı


Haşim Taçi yeni başbakanın kim olacağı konusunda suskunluğunu korurken, koalisyon ortağı LDK Partisi, İsa Mustafanın yeni Kosova Başbakanı olacağını ileri sürdü. Haşim Taçi mi yoksa İsa Muftafa mı başbakan olacak sorusu, Kosovada bugünlerde en çok konuşulan konuların biri.

 
#kosova
#yeni hükümet
#8 aralık
9 yıl önce