|

Libya'da patlamalar: 13 ölü

Libya'nın Bingazi kentinde meydana gelen patlamalarda 13 kişinin öldüğü, 70 kişinin yaralandığı belirtildi.

Aa
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:16 - 2/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Libya'da patlamalar: 13 ölü
Libya'da patlamalar: 13 ölü

El-Merac Hastanesi yetkilileri, patlamalarda hayatını kaybeden sivil ve askerlerden oluşan 13 kişinin cesedi ile 70 yaralının hastaneye getirildiğini belirtti.

Benina Hava Üssü Komutanı Albay Saad el-Verfeli, Benina Hava Üssü'nün yakınlarında bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı patlattığını söyledi. Emekli general Halife Hafter'in komutanlarından Sakr el-Ceruşi de patlamanın hava üssünün yakınındaki sivil yerleşim biriminde meydana geldiğini belirtti.

Aynı bölgede güvenlik güçlerinin geçişi sırasında bomba yüklü bir aracın da patlatıldığını kaydeden Ceruşi, saldırıları, Ensaru-ş Şeria ve Bingazi Devrimciler Şura Meclisi güçlerinin düzenlediğini ileri sürdü.

Öte yandan bombalı saldırıların ardından Bingazi'de çatışmaların çıktığı ifade edildi.

Bingazi kentinde, Emekli General Halife Hafter yanlıları ile Bingazi Devrimciler Şura Meclisi güçleri arasında devam eden çatışmalardan kaynaklanan güvenlik zaafı nedeniyle silahlı saldırılarda ve suikastlerde büyük artış olduğu gözleniyor.

Emekli General Halife Hafter, 16 Mayıs'ta hükümet yanlısı ve devrimci bazı grupları terörist ilan edip, bunlara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuştu. Özellikle ülkenin doğusunda Hafter'e bağlı güçlerle "Bingazi Devrimciler Şurası" adı altında toplanan devrimci silahlı gruplar arasında çatışmalar zaman zaman devam ediyor.

10 yıl önce