|

Muhaliflerden yeni bir zafer müjdesi

Suriyeli muhalif grupların, İdlib kentinde rejim güçlerine ait stratejik öneme sahip Karmid karargahında kontrolü sağladığı belirtildi. Rejim güçlerinin, İdlib'de şehir merkezi ve kırsal bölgeleri bombalamak için hareket noktası olarak kullandığı Karmid, İdlib'te rejimin elinde kalan az sayıda karargahlardan biri olma özelliği taşıyordu.

Yeni Şafak
12:38 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:58 - 27/04/2015 Pazartesi
AA

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye'de muhaliflerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, İdlib-Lazkiye Karayolu üzerinde rejim güçlerine ait Karmid karargahını ele geçirdi.



Muhalif gruplardan Feylaku'ş Şam (Şam Kolordusu) birlikleri sözcüsü İbrahim el-Hatib, karargaha öncelikle havan topu atıldığını, rejim güçlerinin mevzilerinin yıkıldığını daha sonra karargah yakınlarındaki kontrol noktasına saldırıldığını belirtti.



Tamamen kontrol altında


Hatib, ağır silahlarla kontrol noktalarına yapılan hücumun ardından yaşanan şiddetli çatışmalar akabinde karargahın tamamen kontrol altına alındığını ifade etti.



Rejim güçlerinin, İdlib'de şehir merkezi ve kırsal bölgeleri bombalamak için hareket noktası olarak kullandığı Karmid, İdlib'te rejimin elinde kalan az sayıda karargahlardan biri olma özelliği taşıyordu.



Ahraru'ş Şam İslami Hareketi, İslam Ordusu, Şam el İslam, Nusra Cephesi, Türkmenistan Muhacirleri grubu ve Suriye Türkmenlerinin kurduğu birliklerinden oluşan Fetih Ordusu daha önce ülkenin kuzeyindeki İdlib'i ve Cisr eş-Şuğur kent merkezini düzenlediği operasyonlarla ele geçirmişti.



Muhalifler Halep için de birleşti


Suriye'de "Fetih Ordusu" çatısında birleşerek İdlib kent merkezi ve kırsalında ilerleme kaydeden muhaliflerin Halep'i ele geçirmek için de "Halep Fetih Ordusu" (Fetih Haleb) çatısı altında operasyon birimi kurdukları bildirildi.



Ortak operasyon birimine katılan muhalif gruplar tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Halep'in kurtarılması için güçlerin birleştirilmesi" hedefiyle söz konusu kentte Fetih Haleb'in kurulduğu belirtildi.



İdlib ve Cisr eş-Şuğur'un ele geçirilmesinin ardından kurulan ortak operasyon biriminde, Şam Cephesi (Cebhetu'ş Şamiyye), Feylaku'ş Şam (Şam Kolordusu), Ahraru'ş-Şam İslami Hareketi (Şam Özgürleri), Ceyşu'l İslam (İslam Ordusu) ve Tecemmu Festekim Kema Umirte'nin (Emrolunduğun Gibi Dosdoğru Ol Topluluğu) yer aldığı kaydedildi.



"Fetih Halep"


Açıklamada ayrıca, Halep'te savaşan diğer muhalif gruplara da Fetih Haleb'e katılmaları için çağrı yapıldı.



Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve ÖSO dışında örgütlenen silahlı muhalif gruplar Halep kentinin yüzde 60'ını kontrol ediyor.



Bunun yanı sıra, muhaliflerin tünelleri kullanarak, dün Eski Halep'te Esed rejimin kontrolündeki 2 önemli karargahı patlatmasının ardından rejim güçleri ve muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Can kaybı ve maddi hasara ilişkin bilgi verilmedi.



Suriye'nin kuzeyinde yer alan ülkenin ikinci büyük kenti Halep, 2 haftadır rejim güçlerince havadan bombalanıyor.



İdlib'te Fetih Ordusu adı altında birleşen muhalifler, son olarak dün İdlib'e bağlı Karmid karargahını da ele geçirerek, Cisr eş-Şuğur kırsalının neredeyse tamamını kontrol altına aldı.






#suriye
#suriye muhalifler
#muhalifler idlib zaferleri
9 yıl önce
default-profile-img