|

Musul yolundaki tuzak imha edildi

Musul'un DAEŞ'ten temizlenmesi için şafak vakti Peşmerge güçleri, Irak ordusu ve Türkiye'nin eğitti Ninova Muhafızları'nın başlattığı operasyon sürdürülüyor. Bu kapsamda Erbil-Musul yolunda kontrol sağlayan Peşmerge güçleri, DAEŞ'e ait bomba yüklü 4 aracı da imha etti.

Yeni Şafak
09:53 - 17/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:11 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Musul'da yürütülen operasyon kapsamında Peşmerge güçleri, DAEŞ terör örgütü hedeflerine top atışına başladı. Ayrıca Peşmerge'nin kara harekatına da başladığı öğrenildi. Operasyonda ilk hedefin Musul'a bağlı Hamdani'ye ve Karakuş ilçelerinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi olduğu belirtildi.




  • Operasyonun ilk aşamasında Irak Kürdistan yönetimi Peşmergelerinin Hazır bölgesinden başlatılacak.
  • Bağdat yönetimine bağlı askerlerin ise Peşmergenin hareketinin hemen sonrasında Şedadi bölgesinden harekete geçmesi planlanıyor. Operasyonun ilk aşamasında iki cepheden hareket sağlanacak.

Harekat kapsamında Rudaw'a konuşan bir Peşmerge komutanı, ilerleyişe ilişkin bilgi verdi.



Bu kapsamda bombalı saldırılara karşı Erbil - Musul yolunun tutulmuş olduğu ve şimdiye dek bombalı 4 aracın imha edildiği açıklandı.





Musul operasyonu resmen başladıDAEŞ Musul'da lastik ve petrol yakıyor Video: DEAŞ hedefleri havan toplarıyla vuruluyor Galeri: Musul operasyonundan ilk kareler

#Peşmerge
#Musul
8 yıl önce