|

NSU'da üçüncü tanık da öldü

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldüren Neonazi örgütü davasında tanıklık yapan 20 yaşındaki Melisa M. Stuttgart’taki evinde ölü bulundu. Bir NSU üyesinin eski sevgilisi olan genç kadın, davada esrarengiz şekilde ölen 3. tanık oldu. Melisa M.'nin daha önce tehdit edildiğini komisyona bildirdiği açıklandı.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 21:30 - 30/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) davasında şahitlik yapan tanık, evinde ölü bulundu. Alman basının haberine göre polis Michele Kiesewetter'in öldürüldüğü cinayet kapsamında 'kritik bilgilere' sahip olduğu düşünülen 20 yaşındaki tanık Stutgart'taki evinde kasılmış halde nöbet geçirirken bulundu.



SEVGİLİSİ ARABADA YANDI


Stutgart polisi tanığın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıkladı. İsmi Melisa M. olarak açıklanan tanık, 2013'te NSU Araştırma Komisyonu'na ifade vereceği gün arabasında yanarak ölen Florian H. adlı Neonazi üyesinin eski sevgilisi olduğu belirtildi. NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Wolfgang Drexler, genç kadının ölümüyle ilgili spekülasyon yapmak istemediğini, kesin otopsi sonucunun beklenmesi gerektiğini söyledi. Almanya basınında yer alan diğer haberde ise 20 yaşındaki tanık daha önce Stuttgart NSU Araştırma Komisyonu'na kapalı oturumda verdiği ifadede korktuğunu ve kendisini tehdit altında hissettiğini söylemişti.



İKİ MUHBİR ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ


Savcılık, şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Florian H. adlı neonazinin dosyasını, ailesinin yanan arabada delil olabilecek silah ve anahtarlar bulması ve NSU komisyonuna ulaştırılması üzerine geçtiğimiz günlerde yeniden açmıştı. Polisin, 2013 yılında yanan arabada söz konusu silah ve anahtarları nasıl görmediği ise esrarını koruyor. Stutgart'ta ölü bulunan tanık NSU soruşturma sürecinde ölen üçüncü kritik tanık oldu. Daha önce yıllarını NSU içinde muhbir olarak geçirmiş iki kişi de evlerinde ölü bulunmuş, muhbirlerin şeker hastalığından öldükleri açıklanmıştı.



NSU Türkleri hedef aldı


Neonazi örgütü, 13 yılda 28 farklı suç işledi. Örgüt Almanya'da Türkleri hedef alan 2 bombalı saldırı, 15 silahlı soygun ve kundaklama düzenledi. Aynı silah 8 Türk'ü öldürdü. NSU, 2004 yılında Köln'de tüm dükkanların Türk olduğu Keupstrasse'e düzenlediği bombalı saldırıda ise 20 Türk yaralanmıştı.



#Neonazi örgütü
#NSU davası
#Almanya
9 yıl önce