|

Okulda silah alarmı

Türklerin yoğunlukta yaşadığı Köln kentinin Ehrenfeld semtindeki liseye silahlı ve maskeli kişilerin girmesi paniğe neden oldu.

Dha
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 13:00 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Okulda silah alarmı
Okulda silah alarmı

Almanya'nın Köln kentinde, Türkler'in yoğun yaşadığı Ehrenfeld semtindeki Kreuzgasse Vogelsaenger Caddesi Lisesi'nde, silahlı ve maskeli kişi alarmı paniğe neden oldu. Köln polisi öğrencilerin ihbarı üzerine okulu boşaltarak, okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Okul çevresi polis helikopteri, okulun içi ve bahçesi ise özel tim polisleri tarafından arandı. Aramalar sırasında aralarında çok sayıda Türk'ün de bulunduğu öğrenci velileri endişelenerek okula akın etti. Okul çevresi güvenlik çemberine alınırken öğrenciler ve velileri okulun yakınındaki yeşil alanda bekletildi. Köln polisi basın sözcüsü, şu bilgileri verdi:

"10 ve 12 yaşlarındaki iki öğrencinin okul çevresinde yüzü maskeli ve eli silahlı bir kişi gördüklerini belirterek öğretmenlerine söylemişler. Onlar da zaman geçirmeden polise haber vermişler. Biz de öğrencileri boşaltıp çevrede güvenliği sağladık ve yaptığımız aramalar sonucunda tarife uyan birine rastlamadık"

Aramalar sırasında okul çevresindeki cadde ve sokakların kapatılması sonucu trafikte bir süre aksama oldu. Yaklaşık 2 saat süren aramaların ardından yollar trafiğe açıldı.


10 yıl önce