|

ÖSO 30 rejim askerini öldürdü

Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin başkent Şam'ın Muleyha beldesinde düzenlediği saldırıda 30 rejim askerinin öldüğü belirtildi.

Aa
00:00 - 2/09/2014 الثلاثاء
Güncelleme: 15:56 - 2/09/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
ÖSO 30 rejim askerini öldürdü
ÖSO 30 rejim askerini öldürdü

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, ÖSO birliklerinin geçen ay rejim güçlerinin kontrolüne geçen Başkent'in güneyindeki Muleyha beldesinde saldırı düzenlediği belirtildi. ÖSO'ye bağlı birliklerin 30 rejim askerini öldürdüğü, bir tank ve zırhlı aracı imha ettiği aktarılan açıklamada, belde çevresinde ÖSO ile rejim güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı, orduya ait savaş uçaklarının da muhaliflerin denetimindeki bölgeleri yoğun bir şekilde bombaladığı kaydedildi.

Savaş uçaklarının sabahtan bu yana Başkent'in doğusundaki Cobar bölgesinde 25 noktayı bombaladığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Cobar bölgesine düzenlenen hava saldırısında ölü ve çok sayıda yaralı var. Bombalama sonucunda onlarca ev yıkıldı ve hasar gördü" denildi.

ÖSO birliklerinin Hama'da askeri havaalanında füzeyle bir savaş uçağını imha ettiği iddia edilen açıklamada, orduya ait savaş uçaklarıyla helikopterlerin İdlib, Halep, Dera ve başkent Şam'da yönetim karşıtlarının kontrolündeki bölgeleri bombaladığı belirtildi.

Şam'ın güneyindeki Muleyha beldesi uzun süre muhaliflerin kontrolünde kaldıktan sonra yoğun bombardıman sonucu geçen ay rejim güçlerinin eline geçmişti.

٪d سنوات قبل