|

Papa 3 ülkeye dua etti

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, son bir hafta içinde Avustralya, Yemen ve dün Pakistan’da yaşanan terör saldırılarını “insanlık dışı” olarak niteleyerek, saldırılarda hayatını kaybedenler için dua etti.

Yeni Şafak
15:17 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 13:19 - 17/12/2014 Çarşamba
AA
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, çarşamba günleri yaptığı genel kabul gününe denk gelen doğum gününü ziyaretçilerle birlikte kutladı. (Evren Atalay - Anadolu Ajansı)
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, çarşamba günleri yaptığı genel kabul gününe denk gelen doğum gününü ziyaretçilerle birlikte kutladı. (Evren Atalay - Anadolu Ajansı)

Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'nda çarşamba günleri yaptığı genel kabul oturumunda Papa, bu haftaki konuşmasında, dünyada son günlerde farklı ülkelerde meydana gelen terör saldırıları ve yaklaşan Noel Bayramı coşkusuna değindi.


Papa, “Avustralya, Pakistan ve Yemen’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen insanlık dışı terörist saldırıların kurbanları için dua etmek istiyorum” dedi. Papa, saldırı kurbanlarının ailelerine sabır diledi.


Noel Bayramına da değinen Papa, Hristiyan aleminin gelecek hafta Hazreti İsa’nın doğumunu kutlayacağı bayramın, yeni bir başlangıcın işareti olduğunu ifade etti.


Papa’nın doğum günü şerefine “tango”


Bu arada, aslen Arjantinli olan ve 1936 yılında göçmen bir İtalyan ailenin en büyük çocuğu olarak Buenos Aires’te dünyaya gelen Jose Mario Bergoglio havari adıyla Papa Franciscus, bugün 78. yaşını kutluyor.


Doğum günü dolayısıyla çarşamba kabulüne çok sayıda kişi katılırken, Papa Bergoglio’nun “papamobile” ile yaptığı tur sırasında bir kişi üzerinde mum olan pasta uzattı, Papa da doğum günü pastasının üzerindeki mumları üfledi. Bazıları da Papa'ya balon ve çiçek verdi.


Arjantinli Papa’nın doğum günü olması sebebiyle sosyal paylaşım sitelerinde organize olan çok sayıda tangocu, Arjantin kökenli tango dansı yaptı. Aziz Petrus Meydanı yakınında “Milonga” adı verilen açık hava tango partisine yüzlerce kişi katıldı. Yaklaşık bir saat süren partide, Papa Franciscus için doğum günü şarkısı söylendi.


Bu arada, yine Papa’nın doğum günü dolayısıyla İspanya’dan Vatikan’a fakirlere dağıtılması için 800 kiloluk tavuk bağışı yapıldı.
#Papa Franciscus
#Papa'nın doğum günü
#Tango
#Pakistan
#Avustralya
9 yıl önce