|

Paris'ten Irak'a askeri yardım kararı

IŞİD terör örgütüne yönelik alınacak tedbirleri gözden geçirmek amacıyla Fransa'nın ev sahipliğinde "Irak'ta barış ve güvenlik" konferansından Irak'a askeri yardım kararı çıktı.

YENİSAFAK.COM.TR / DÜNYA
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:03 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Paris'ten Irak'a askeri yardım kararı
Paris'ten Irak'a askeri yardım kararı

Paris'teki IŞİD zirvesinden Irak'a askeri destek kararı çıktı. IŞİD terör örgütüne yönelik alınacak tedbirleri gözden geçirmek amacıyla Fransa'nın ev sahipliğinde "Irak'ta barış ve güvenlik" konferansı bu sabah başlamıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımcıları arasında bulunduğu uluslararası konferansta IŞİD'e karşı küresel mücadele planı masaya yatırıldı.


Konferansta, IŞİD'in mali kaynaklarının kurutulması, sınır güvenliği ve Irak'ta IŞİD saldırıları nedeniyle yerlerinden olanlara yapılacak insani yardımın da gündeme gelmesi bekleniyordu. Cidde toplantısının ardından Irak konusunda düzenlenen ikinci toplantı olan konferansın Irak konusundaki yaklaşım hakkında belirleyici rol oynayacağı tahmin edilmişti. Alınan karar da bu yönde oldu.

Ev sahibi Fransa'nın yanı sıra ABD, Almanya, Birlemiş Arap Emirlikleri, Danimarka, Türkiye, Hollanda, Irak, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Norveç, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Oman, Bahreyn, Japonya, Ürdün, Arap Birliği, AB ve BM temsilcilerinin de katıldığı toplantıdan Irak'a askeri destek kararı çıktı.

10 yıl önce