|

PYD Münbiç'ten çekildi

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, Münbiç'ten çekildiğini açıkladı. YPG yaptığı açıklamada örgüt mensuplarının Münbiç'i sivil konseye devrettiğini söyledi.

Yeni Şafak
14:22 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:27 - 25/08/2016 Perşembe
Diğer

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/PYD, Münbiç'in DAEŞ'ten alınmasından sonra Münbiç'ten çekildiğini açıkladı.



BBC Türkçe'de yer alan habere göre, YPG'den yapılan açıklamada, örgütün elinde bulunan bölgeleri Münbiç Askeri Konseyi'ne devrettiği ve denetimin de 15 Ağustos'ta sivil konseye bırakıldığı belirtildi.



YPG'nin açıklamasında örgüt mensuplarının çekildiği üslerin nerede olduğu söylenmedi.


ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, PYD'nin Fırat nehrinin batısında yer alan Münbiç'in alınmasının ardından nehrin doğusuna çekilmeleri gerektiğini söylemişti.



Türkiye de PYD'yi uyarmıştı

Münbiç'deki sivil ve askeri konseylerin Münbiç halkından oluştuğu belirtiliyor.



ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyonun bir sözcüsü de önemli bölümünü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Fırat'ın doğusuna çekildiğini ve Rakka operasyonuna katılacağını söyledi.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD ile Türkiye arasında, Suriye'deki PYD'nin iki hafta içinde Fırat'ın doğusuna çekilmesi konusunda mutabakat sağlandığını, PYD çekilmezse Türkiye'nin müdahale yapma hakkına sahip olacağını söylemişti.



NTV'ye konuşan Işık, bu temasların ardından bir hafta geçtiğini belirtti ve "Şimdi bir haftası geçti, gelecek haftaya kadar çekilmeyi tamamlaması gerekiyor. Tavırlarını göreceğiz" demişti.


#PYD
#Münbiç
#Suriye
#Rakka
#Türkiye
#Cerablus
8 yıl önce