|

Sakal bir terör faaliyeti!

Doğu Türkistan’da oruç tutmayı, başörtüsü takmayı ve namaz kılmayı yasaklayan Çin yönetimi, şimdi de sakalı ‘terör faaliyeti' kapsamına aldı. Sakal uzatan bir Doğu Türkistanlı'ya 6 yıl, peçeli eşine ise 2,5 yıl hapis cezası verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 00:16 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Doğu Türkistan'da bir Müslüman, “sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı” iddiasıyla Çin Yönetimi tarafından 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. China Youth Daily gazetesinin haberine göre, Doğu Türkistan'ın Kaşgar kentinde görülen davada 38 yaşındaki bir erkeğin “sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı” gerekçesiyle 6 yıl, karısının ise “peçe takıp burka giydiği” gerekçesiyle 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldıklarını kaydetti.



SAKALA KARŞI KAMPANYA


Gazetenin haberinde, “2010 yılında erkek sakal bırakmaya, karısı da peçeyle yüzünü kapatmaya başladı” denirken, çok sayıda uyarının ardından yargılanan çiftin “huzur bozmak ve anlaşmazlık çıkarmak” suçundan ceza aldıkları belirtildi. Hong Kong merkezli South China Morning gazetesine göre, Doğu Türkistan bölgesinde yetkililer tarafından son bir yılda sakal uzatılmasına karşı kampanyalar düzenleniyor.


#Doğu Türkistan
#Çin
#sakal yasağı
9 yıl önce