|

Sarkozy'ye yargı şoku

Fransa'da 2017'de düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaya hazırlanan Sarkozy'nin 2012 yılındaki seçim kampanyası ile ilgili soruşturma başlatılacağı iddia edildi. Sarkozy'nin 2012'deki seçimlerde yolsuzluk yaptığı ifade ediliyor.

Yeni Şafak
11:48 - 5/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:52 - 5/09/2016 Pazartesi
Diğer

Fransa'da ırkçı propagandalarda, yapılacak olan başkanlık seçimlerinde popülaritesini yeniden artıran Fransa'nın eski devlet başkanı Nicolas Sarkozy'yi büyük bir şok bekliyor.



Reuters'ın, 2012 yılındaki seçim kampanyasına yönelik yapılan savcılık soruşturmasına yakın bir savcıya dayandırdığı haberine göre, Sarkozy'nin bu soruşturma sonucunda yargılanması isteniyor.



Habertürk'te yer alan habere göre, Sarkozy'nin Halk Hareketi Birliği (UMP) partisinin hesaplarında yapılan incelemelerde, 2012 yılındaki başkanlık seçimlerine yönelik seçim kampanyalarında yolsuzluk olduğuna yönelik tespitler yapılmış, UMP hesaplardaki anormallikleri kabul etmiş fakat bu durumdan Sarkozy'nin haberi olmadığını öne sürmüştü. Daha sonra Sarkozy hakkında yürüyen dava askıya alınmıştı.



Bu gelen son bilgi ise Sarkozy'ye ilişkin davanın tekrar başlatılabileceğini gösteriyor.



Sarkozy, muhalefete düşen partisinin oylarını İslamofobik ve ırkçı propagandalar ile son zamanlarda ciddi şekilde artırmıştı.










#Sarkozy
#Fransa
#Cumhurbaşkanlığı seçimi
#Yolsuzluk
8 yıl önce