|

Sınırda Suriye'ye dönme arbedesi: 1 yaralı

IŞİD ile PYD arasındaki çatışmaların şiddetlenmesinin ardından Kobani'den gelen çoğu Kürt binlerce Suriyeli'nin kontrollü bir şekilde Türkiye'ye geçişi yapılırken, geçiş izni verilmeden önce Türkiye sınırından bir grubun yeniden Suriye tarafına geçmek isteyince gergin anlar yaşandı. Güvenlik güçlerinin gazlı müdahalesi ile çıkan arbedede bir kadının mayına basarak ağır yaralandı.

YENİSAFAK.COM.TR / DÜNYA
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 15:45 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Sınırda Suriye'ye dönme arbedesi: 1 yaralı
Sınırda Suriye'ye dönme arbedesi: 1 yaralı

PYD ile IŞİD arasındaki çatışmalardan kaçan Suriyeliler, Türkiye sınırına akın etti. IŞİD'den kaçanların geçişine izin verildi. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin Dikmetaş köyü sınırında dünden beri bekleyen binlerce Suriyeli Kürt, kontrollü bir şekilde Türkiye'ye geçiyor. Geçiş izni verilmeden önce, Türkiye sınırından bir grup Suriye tarafına geçmek istedi. Türk askeri grubun geçmesine izin vermeyince, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi.

Türkiye tarafında gerçekleşen müdahale, Suriye tarafına da sıçradı ve kısa süreli bir panik ve arbede hali yaşandı. Suriyeli bir kadın Suriye tarafındaki mayınlı arazide mayına bastı. Ağır yaralanan kadın, Türkiye tarafına geçirilerek Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü.


10 yıl önce