|

Sonuçları başından belli olan seçim!

Uluslararası toplumun tepkilerine rağmen Kırım'ı hukuksuz bir şekilde ilhak eden Rusya, ülke genelinde yapılan seçimin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Rusya'nın Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan ederek kendi topraklarına ilhak ettiği Kırım'da yerel parlamento seçimlerini iktidar partisi olan "Birleşik Rusya" kazandı.

YENİSAFAK.COM.TR / AA
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 17:48 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Sonuçları başından belli olan seçim!
Sonuçları başından belli olan seçim!

Uluslararası toplumun tepkilerine rağmen Kırım'ı hukuksuz bir şekilde ilhak eden Rusya, ülke genelinde yapılan seçimin sonuçlarını açıkladı. Rusya Merkez Seçim Kurulu'nun verilere göre, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan ederek Rusya'ya bağlanan Kırım ve Sivastopol'de de yerel parlamento seçimlerini iktidar partisi "Birleşik Rusya" adayları kazandı."Birleşik Rusya" Partisi Kırım'da yüzde 72,09 oy alırken, Sevastopol'da bu rakam yüzde 76,75 oldu.

Medyedev: Meşruiyyetimizi kanıtladık

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev "Rusya'nın Bölgeleri" forumunda yaptığı açıklamada, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasına yönelik düzenlenen referandumu işaret ederek, "Pazar günü yapılan seçimler, Rusya'daki siyasi süreçlerin meşruiyetinin kanıtlamıştır" dedi. Pazar günü düzenlenen seçimlerle halk, Rusya'nın 30 bölgesinde vali, 14 bölgesinde Yasama Meclisi milletvekili, 20 bölgesinde yerel parlamento ve bazı yerlerde ise belediye başkanını belirlemek için sandık başına gitti.

Oy pusulalarından seslendiler "Putin Ukrayna'yı iade et!"

Öte yandan seçmenler, oy pusulalarına yazdıkları ifadelerle, Kırım''ın ilhakına karşı olduğunu gösterdi. Rusya''ya karşı olduğunu belirten seçmenler, oy pusulalarında Ukrayna'nın sembollerini çizdi. Seçmenler ayrıca, oy pusulalarında ''Yaşasın Ukrayna!'', ''Kırım - Ukrayna'', ''Putin, Ukrayna''yı iade et'' gibi sloganları yazdı.

10 yıl önce