|

Suud Sana Büyükelçiliğini Aden'e taşıdı

Suudi Arabistan'ın Yemen'deki büyükelçilik faaliyetlerine Aden kentinde devam edeceği bildirildi.

Yeni Şafak
17:13 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:14 - 26/02/2015 Perşembe
AA

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Aden'e giderek, "istifasından vazgeçmesinin" ardından Suudi Arabistan Büyükelçisi Said Ali Cabir de bu kente geçerek, görevine yeniden başladı.


Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından Şii Ensarullah Hareketi (Husiler), 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi ülkedeki siyasi kesimler tarafından ''Darbe" olarak nitelendirilmişti.


Söz konusu gelişmenin ardından Suudi Arabistan'ın yanı sıra Türkiye, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD, Fransa, İngiltere gibi çok sayıda ülke, Sana'daki büyükelçilik faaliyetlerini askıya almıştı.


Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmiş ve burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, "Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül tarihinden itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmiş ve bazı valilerle görüşmelerde bulunmuştu.

#suudi arabistan yemen
#suud yemen
#suud sana büyükelçiliği
9 yıl önce