|

'Trump'ın sözlerini görmezden gelemem'

ABD'de bir ay sonra gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi partinin başkan adayı olan Trump'ın kadınlara yönelik söylediği sözler ABD'de büyük tartışmaya neden oldu. Trump'ın Başkan seçilmesi halinde yardımcılık görevini yapacak olan Pence'de Trump'ın sözlerini bir baba olarak kabul edemeyeceğini söyledi.

Yeni Şafak
10:20 - 9/10/2016 Pazar
Güncelleme: 10:23 - 9/10/2016 Pazar
DHA
Donald Trump ve Mike Pence
Donald Trump ve Mike Pence

Trumpın kadınlara yönelik söylediği sözler ABD'de büyük tartışmaya neden oldu. Cumhuriyetçi partili birçok isim Trump'a tepki gösterirken, Trump'ın adaylıktan çekilmesi isteniyor. Trump ortaya çıkan video kaydı sonrası özür dilerken, yarıştan çekilmeyeceğini belirtti. Trump'a tepki gösteren isimler arasında Trump'ın başkan seçilmesi halinde onun başkan yardımcılığını yapacak olan Mike Pence'de bulunuyor. Trump'ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu açıklayan Başkan Yardımcısı adayı Pence bir eş ve baba olarak, Trumpn 11 yıl önce söylediği kadınlar betimleyen sözlerin saldırganca olduğunu söyledi. Hence,"Bu sözleri görmezden gelemem, savunmam" dedi. Pence, Trump'ın özür dilemesinin de memnunluk verici olduğunu belirtiyor.



ABD'de 8 Kasımda yapılacak seçimlere yaklaşık 1 ay kala, The Washington Post gazetesinin ortaya çıkararak yayınladığı ve ABD'de bir çok televizyon kanalında gösterilen video ve ses kayıtlarında, Trump'ın kadınlara yönelik müstehcen sözleri dikkat çekiyor. Kayıtlarda, Trump'ın 2005 yılında Access Hollywood adlı televizyon programının sunucusu Billy Bush ile bir otobüste yaptığı sohbet yer alıyor. Videoda Trump ve Bush, bir otobüsün içinde yaka mikrofonlarının açık olduğunun farkında olmadan sohbet ediyor. Bu sırada otobüsün dışında bulunan kamera, ikilinin konuşmasını kayıt altına alıyor. Sohbet sırasında Trump'ın evli bir kadınla ilişkisini, kendisinin nasıl kadınlardan hoşlandığını, zengin ve popüler bir kişi olmanın kadınlara yaklaşmayı kolaylaştırdığını anlattığı kayıtlarda, kadınlar hakkında müstehcen içerikli sözleri de duyuluyor. Daha sonra Trump ve sunucu Bush'un otobüsten inerken görüntüleri kameralara yansıyor.



ABD'de skandal olarak nitelendiren kayıtların ortaya çıkmasıyla birlikte, Trump'ın istifa etmesi ve başkanlık yarışından çekilmesini isteyenlerin sayısı da çığ gibi artıyor. Cumhuriyetçiler, Trump'a ülkenin iyiliği için, Cumhuriyetçi Partinin Hillary Clinton'ı yenebilmesi için, kenara çekil. Yenilgin kaçınılmaz çağrısı yapıyor.





#ABD
#Trump
#Cumhuriyetçi parti
#Sert tepki
#Hence
8 yıl önce