|

Umut yolculukları faciayla sonuçlandı: 700 ölü

Son haftalarda Akdeniz'de bitip tükenmek bilmeyen göçmen facialarına bir yenisi daha eklendi. Libya açıklarında göçmenleri taşıyan bir gemi battı. İlk bilgilere göre, 700 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Yeni Şafak
10:58 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 17:57 - 19/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Akdeniz'de göçmenleri taşıyan bir teknenin battığını duyurdu. AFP'nin haberine göre, Akdeniz'de göçmenleri taşıyan tekne battı. 700 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.



28 göçmen kurtarıldı


Reuters'da yer alan habere göre, İtalya'nın güneyindeki Lampedusa adası açıklarında Libya sularında batan tekneden sadece 28 kişinin kurtarıldığı, en az 700 kişinin hayatını kaybettiğinden endişe edildiği belirtildi.



Arama kurtarma çalışmaları sürüyor


İtalyan sahil güvenlik yetkilileri geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlattı. Malta donanması da kurtarma çalışmasına destek verdiğini açıkladı. Kurtarma çalışmasına 20 gemi ve 3 helikopter katılıyor.



Teknenin Libya kıyılarından 96 kilometre, İtalya'nın Lempedusa adasının ise 193 kilometre açığında battığı belirtiliyor.


Akdeniz'de geçtiğimiz hafta da bir göçmen teknesi batmış ve 400 mülteci hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz Perşembe günü de yine Libya açıklarında bir göçmen teknesi batmış o faciada da 41 kişi hayatını kaybetmişti.





#akdeniz
#akdeniz göçmen faciası
#akdeniz faciaları
9 yıl önce