|

Kocaeli Bilim Merkezi dehalarını arıyor

Kocaeli Bilim Merkezi'nin "Kocaeli Matematik Dehalarını Arıyor" sloganıyla düzenlediği 5.6.7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik matematik yarışmasına başvurular devam ediyor. Ortaokul öğrencilerinde matematiğe karşı olumlu tutum geliştirilmesi, öğrencilerin araştırma yapmaya teşvik edilmesi ve matematik kavramları hakkında yorum yapmasının amaçlandığı yarışmada, dereceye girecek öğrenciler ödüllendirilecek.

Yeni Şafak
13:01 - 11/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:03 - 11/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi ile İzmit Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ortaklığıyla gerçekleştirilecek Matematik Yarışması iki kategoride yapılacak. Kolay ulaşılabilir nesnelerle (tahta, karton, tutkal, renkli kâğıtlar, renkli kalemler) öğlencilerin matematik bilimine ait terimleri açıklaması ile olacak. Matematik Materyal Tasarımı ile de öğrencilerin matematiği görsel objeler eşliğinde eğlenceli bir şekilde öğrenmeleri amaçlanıyor.



15 Mayıs'a kadar başvuruların kabul edileceği “Kocaeli Matematik Dehalarını Arıyor” yarışmasına katılmak için; Kocaeli Bilim Merkezi'ne 0262 325 75 59 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.



#Kocaeli
#deha
#matematik
9 yıl önce