|

KYK ve VGM burs sonuçları açıklandı mı?

KYK ve VGM bursları öğrencilerin yardımına yetişmeye devam ediyor. İki kurum da burs başvuru işlemlerini tamamladılar. KYK ve VGM burs sonuçları merakla bekleniyor ve ilk burslarını ne zaman alacaklar?

Yeni Şafak
07:10 - 17/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:13 - 17/12/2014 Çarşamba
Diğer
KREDİ VE YURTLAR KURUMU (KYK)  

KYK Burs ve Kredi Sonuçları Öğrencilerin merakla beklediği KYK kredi burs sonuçları henüz açıklanmadı. Aralık ayı ikinci yarı  içinde açıklanması beklenen kyk burs ve kredi sonuçları e-devlet ve kyknın burs ve kredi sorugulama ekranından öğrenilebilecek. 

 

KYK Burs sonuçlarını kyk.gov.tr üzerinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca sonuçlar e-Devlet üzerinden den de öğrenilebilecektir. Bunun nedeni ise burs işlemlerinden sonrasının e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek olunması. İlk burs alım tarihi olarak ise 2015 Ocak ayı olduğu bilinmektedir.

 

Öğrencilerin; yukarıdaki söz konusu belgeleri  ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alarak, belirlenen süre içerisinde bulundukları yerlerdeki  Kurumun "Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya /ANKARA " adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir.

 

Belgeleri ile beyanları arasında farklılık bulunan öğrencilerin burs/ kredi tahsis işlemleri vermiş oldukları belgeleri esas alınarak yapılacaktır. Tahsis yapılamayan öğrencilere ayrıca bilgi verilmeyecektir.

 

Öğrencilerin müracaat etmiş olmaları kendilerine mutlaka burs veya kredi tahsis edileceği anlamına gelmemektedir. Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun www.kyk.gov.tr internet adresinde ilan edilerek, kazanan öğrencilerden senet yaptırmaları istenecektir.

 

En az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalışanlara ilgili mevzuat gereği burs veya öğrenim kredisi verilmediğinden, kendilerine burs veya kredi tahsis edilmiş olsa dahi senetlerini yaptırmayacaklardır.

 

Kendilerine burs veya öğrenim kredisi tahsis edilen  18 yaşından büyük öğrenciler taahhütnamelerini  www.turkiye.gov.tr  internet adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile Kurumumuz linkine ulaşarak, 18 yaşından küçük öğrenciler ise velileri ile birlikte kendilerine en yakın Kurumumuzun merkez veya taşra birimlerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.)ile birlikte giderek düzenletebilirler

Burs-Kredi Taahhüt Senedini  düzenlemeyenlere burs veya öğrenim kredi verilmeyecek olup, ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

 

Kurumumuzdan ilk defa burs/kredi alacak öğrenciler www.kyk.gov.tr internet adresinden  öğrenecekleri T.C. Ziraat bankası şubesine  giderek   adına düzenlenmiş olan BANKKART'ını alarak (daha sonrada gönderilebilir) burs yada öğrenim kredilerini   T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden süre tahdidi olmaksızın istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden masraf ödemeden tahsil edebileceklerdir.

 

Burs veya öğrenim kredisi ödemeleri, normal öğrenim süresince öğrencilere her yılın Ocak ayından başlamak üzere her ayın 7 sinde aylık olarak yapılacaktır.

T.C. VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (VGM)

 T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvuru ve Başvuru Şartlarını sizler için araştırdık ve haberimizin detaylarında sizlere linkleriyle beraber sunduk.

 

VGM Burs Hizmeti, Vakıflar Genel Müdürlüğünce vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla ailelerinin maddi durumu yeterli olmayan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlk Öğretim ve Orta Öğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere ve Yüksek Öğrenim gören öğrencilere burs verilmektedir.

 

VGM burs sonuçları da henüz açıklanmadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden bugün (8 Aralık 2014) de yapılan yurt yedek liste kayıt duyurusunda da belirtildiği gibi, VGM burs sonuçları Kredi Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasında sonra yapılacak. Burs adaletinin sağlanması ve ihtiyaç sahiplerinin öceliklenmesi nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları KYK sonuçlarından sonra açıklanıyor.

 

VGM burs sonuçları ise vgm.gov.tr üzerinden TC Kimlik No ile yapılabilmektedir. 

 

Burs tahsis kontenjanı, miktarı ve ödeme zamanları

 

Burs verilecek öğrenci sayısını, ödenecek burs miktarını, yıllık artış oranını ve ödeme zamanını belirlemeye Genel Müdürlük yetkilidir.

 

Burs verilme süresi

 

Burs almaya hak kazanan öğrenciye, öğrencilik halinin devam etmesi ve burs almaya engel bir durumun olmaması koşuluyla öğrenim gördüğü okulun normal öğrenim süresince burs verilir.

 

Aynı aileden sadece bir öğrenciye burs verilir.

 

Burs verilen öğrencilerin takibi

 

Burs alan öğrenci, devam ettiği yükseköğretim kurumundan her yıl eğitimin başladığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde bir üst sınıfa geçtiğini gösteren transkript ve öğrenci belgesi alarak ilgili bölge müdürlüğüne teslim etmek zorundadır.

 

Burs başvurusu ile ilgili yapılacak işlemler

 

Burs başvurusunda bulunan öğrencilerin başvuruları Ek-2’deki değerlendirme kriterine göre değerlendirildikten sonra burs verilecek yıla ait kontenjan miktarı kadar asil ve yedek öğrenci belirlenerek Genel Müdürlük internet sitesinde yayınlanır.

 

Burs almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri öğrenim gördükleri üniversitenin bulunduğu ilin bölge müdürlüğüne ve öğrencinin başvuru esnasında beyan etmiş olduğu mail adresine bildirilir.

 

Bölge müdürlüklerince öğrenci bursları öğrenciler tarafından bildirilecek banka hesap numaralarına yatırılır.
#KYK
#VGM
#burs
#burs başvurusu
9 yıl önce